PROGRESIVNA ALIJANSA: SPS menja ime stranke?

ider SPS Ivica Dačić otkrio je da već duže vreme razmišlja da u okviru predstojećih reformi u stranci sprovede sveobuhvatne promene, ne samo kadrovske i organizacione, već i u imenu i zaštitnom znaku SPS

  • 20

Uoči kongresa koji će biti održan krajem decembra, socijalisti će sprovesti opsežno istraživanje među članovima i građanima da li bi i kako bila prihvaćena eventualna promena imena i simbola stranke

U slučaju pozitivnih reakcija, nije isključeno ni da novi naziv, ali i politika socijalista, budu formulisani „na talasu“ nove međunarodne političke organizacije koja je u osnivanju „Progresivna alijansa“ - a čijem članstvu SPS teži.

Lider SPS Ivica Dačić otkrio je da već duže vreme razmišlja da u okviru predstojećih reformi u stranci sprovede sveobuhvatne promene, ne samo kadrovske i organizacione, već i u imenu i zaštitnom znaku SPS.

Inače, SPS je odustao od članstva u Socijalističkoj internacionali i već duže vreme radi na pridruživanju „progresivcima“, novom pokretu koji okuplja stranke levo od centra sa ciljem da postanu protivteža najuticajnijoj političkoj organizaciji u EU - Evropskoj narodnoj partiji (EPP), pišu "Večernje Novosti".

Kako nam je potvrdila Nataša Gaćeša, internacionalni sekretar SPS, oni su krajem aprila učestvovali na konferenciji u Amsterdamu, na kojoj su obavljene pripreme za start ove organizacije, a da će krajem godine znati više o načinu organizovanja i radu „Progresivne alijanse“.

- Tema konferencije bila je kako da učinimo progresivnu politiku delotvornijom. Potrebno je da građani u nama vide ekonomsku alternativu i da mi, spektrom mera, podržimo razvoj i sigurniji život građana. SPS će i nakon redizajna u svojoj suštini biti najvitalnija politička platforma u Srbiji, otvorena za promene, koje su uslov napretka i razvoja - kaže ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • himen

    12. maj 2014 | 12:00

    Ukoliko Srbija zahteva promene, onda se kao odgovorna stranka moramo tako i ponašati. Puna podrška Ivici Dačiću i reformama stranke

  • Vr 46

    11. maj 2014 | 22:34

    Koja prog.alijansa koji bakraci,ta vasa grupirovka treba da se svede na 3-4% i da budete neki politicki dekor dosta ste vladali 70 i kusur godina,promenite dlaku a cud nikako,zelim vam skori raspad na iducim izborima alijanso za lopovluk!

  • reformator

    12. maj 2014 | 11:58

    Glasači u Srbiji umeju da prepoznaju prave političare koji ispunjavaju svoja obećanja. To se pokazalo na poslednjim izborima, tako da mislim da će menjanje u skladu sa potrebama građana Srbije se pokazati dobrim. Potpuna podrška Dačiću i reformama SPS-a

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA