VUČIĆ: Zapad tražio da uvedemo sankcije Rusiji!

Premijer je rekao da bi i za naroda u Ukrajini, ali i poziciju Srbije, bilo najbolje da se pronađe miroljubivo rešenje

  • 17

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je zapad tražio da Srbija uvede sankcije Rusiji zbog krize u Ukrajini, tačnije da uskladi svoju spoljnu politiku sa spoljnom politikom Evropske unije.

- Tražili su - rekao je Vučić upitan da li je zapad pritiskao Srbiju da uvede sankcije Rusiji, ali i dodao da je zamolio da se poštuje i stav Srbije koji je, kad je reč o Rusiji, zasnovan na moralnim, tradicionalnim i jakim ekonomskim vezama, "koji je pravičan i pošten, mada je to za nas veoma teška pozicija".

Podsetivši da smo u Srbiji prošli sve kroz šta sada prolaze ljudi u Ukrajini, Vučić je rekao da bi i za narod tamo, ali i našu poziciju bilo najbolje da se pronađe neko miroljubivo rešenje.

- S druge strane mislim da je Srbija pokazala da ima svoju politiku koja je najbolja za nas, koja drži do morala, do evrointergacija, ali i do poštovanja svojih prijatelja koji nam nisu uvodili sankcije i nisu nas bombardovali, i sto je veoma značajno, s kojima imamo izuzetno uspesne ekonomske odnose - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    12. maj 2014 | 10:23

    ZAŠTO ZAPAD NE TRAŽI POPIS ŠTETE KOJU SU NAM NAPRAVILI. LICEMERI. NE . SANKCIJE. ŽIVELA JAKA RUSIJA . STOP EU

  • Marrina

    12. maj 2014 | 10:31

    Da ti kazu da skocis u bunar ti bi to uradio..Raspisi referendum i pitaj narod da li zeli u tu prokletinju..Slusaj malo svoj narod a manje zapad..

  • Nikola

    12. maj 2014 | 11:32

    Ne daj Boze da uvedemo, vec vidim haos proteste.. Zapad trazi ovo, Eu ono, ma terajte se svi vise! Ziveo Putin!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA