DOČEKAN UZ NAJVEĆE POČASTI: Vučić u Sarajevu o saradnji BiH i Srbije!

Predsednik Vlade Srbije stigao je u zvaničnu posetu Sarajevu, gde će razgovarati sa zvaničnicima BiH, a na početku posete sastao se sa predsednikom Veća ministara Bosne i Hercegovine

  • 10

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zvaničnu posetu Sarajevu, gde će razgovarati sa zvaničnicima BiH. Na početku posete sastao se sa predsednikom Veća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom.

Vučiću je ispred zgrade Veća priređen svečani doček uz vojne počasti i intoniranje himni dve države. Vučić i Bevanda su prvo imali razgovor u četiri oka.

Posle toga biće održan plenarni sastanak delegacija dve zemlje, a zatim će se premijer Srbije sastati i sa predsedavajućim i zamenicima predsedavajućih oba doma parlamentarne skupštine BiH.

Tokom posete premijer Vučić razgovaraće i sa predstavnicima Saveta za regionalnu saradnju, a radni boravak Vučića u Sarajevu obuhvata i obilazak Opšte bolnice "Prim. dr Abdulah Nakaš", kao i posetu Gazi Husrev-begove džamije i Saborne crkve.

U centru pažnje biće ekonomija i privredna saradnja, imajući u vidu da je BiH značajan trgovinski partner Srbije, a uz Vučića o tome će sa zvaničnicima u Sarajevu razgovarati i ministar finansija Lazar Krstić.

Kako je Vučić nedavno rekao, Srbija želi još obimniju trgovinsku razmenu i da srpski privrednici uspešnije saradjuju sa Sarajevom i da budu jednako dobrodošli kao u Banjaluci.

Premijer će obići i "Comtrade" tehnološki centar, gde će mu biti predstavljena odabrana rešenja softverskih inženjera, navodi se u saopštenju.

Uoči posete Sarajevu premijer je za Al Džaziru izjavio da u Srbiji nema mržnje prema susedima, kao i da Srbija podržava celovitu Bosnu i Hercegovinu. Vučić je najavio i da će zvaničnicima BiH ponuditi konkretnu saradnju.

Predsednik srpske vlade za Federalnu izjavio da ga posle posete Sarajevu očekuje i odlazak u Beč, ali da je dobio i zvaničan poziv kancelarke Nemačke Angele Merkel da poseti tu zemlju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baščaršija

    13. maj 2014 | 10:53

    Tako se pravi ljudi i pravi drżavnici u pravoj državi dočekuju.

  • Sale, sa NBG..

    13. maj 2014 | 12:19

    Samo mir i medjusobno postovanje. Mnogo je i jedan izgubljen zivot zbog svetskih interesa i necega sto ni mi sami verovatno ne razumemo. Lep povod i dobar tekst.

  • Almin

    13. maj 2014 | 13:32

    Covjek nas je samo podsjetio na rijeci Vucica iz 90ih, a mi sto zaboravljamo to je nas problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA