Skupština Srbije minutom ćutanja odala poštu Mikuju Rakiću!

Poslanici Skupštine Srbija započeli su danas rad minutom ćutanja i odavanjem pošte preminulom nosiocu liste Nove demokrtaske stranke

  • 1

Poslanici Skupštine Srbija započeli su danas rad minutom ćutanja i odavanjem pošte preminulom nosiocu liste Nove demokrtaske stranke Miodragu Rakiću, a ministar pravde Nikola Selaković trenutno obrazlaže set zakona.

Poslanici nastavljaju rad novom objedinjenom raspravom o pet zakonskih predloga, među kojima su predlog zakona o pravobranilaštvu i o posredovanju u rešavanju sporova.

Na dnevnom redu su i izmene Zakona o parničnom postupku, izmene Zakona o vanparničnom postupku, kao i izmene Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

Selaković je juče rekao da izgrednicima koji ponove nasilje na sportskim priredbama sud može da zabrani prisustvo na tim manifestacijama.

U objedinjenoj raspravi o predloženim zakonima o izvršenju krivičnih sankcija, o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera, i o dopunama Zakonika o krivičnom postupku, Selaković je rekao da će primena izmenjenog Zakonika o krivičnom postupku sprečiti ponavljanje krivičnog dela ukoliko za tako nešto postoji opasnost.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beograd 2014

    14. maj 2014 | 13:27

    neka ti je vecna slava i hvala Miki na svemu sto si uradio za nas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA