MIRIO NEPOMIRLJIVE: Oproštaj od Miodraga Rakića (FOTO) (VIDEO)

Prema rečima onih koji su ga poznavali, nekadašnji sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost je bio skroman i neslavoljubiv borac za bolji život građana Srbije

  • 1

Članovi porodice, kolege i prijatelji oprostili su se danas na komemorativnom skupu od jednog od osnivača Nove demokratske stranke i nekadašnjeg sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost Miodraga Rakića, koji je, prema rečima onih koji su ga poznavali, bio skroman i neslavoljubiv borac za bolji život građana Srbije.

Lider Nove demokratske stranke Boris Tadić je, na komemoraciji u Palati Srbija, rekao da je Rakić mirio nepomirljive, verujući da je to jedini način da Srbija bude bolja, da se napravi novi društveni dogovor i preskoči istorija.

- Danas u ovoj sali sede mnogi koji su godinama bili nepomirljivi i pre samo nekoliko godina to je bilo nezamislivo i to je Miki Rakić - rekao je Tadić u nekrologu svom dugogodišnjem najbližem saradniku.

On je dodao da će oni koji su ga poštovali i voleli čuvati uspomenu na Rakića, a da su oni koji su ga se plašili potpuno pogrešili dajući čoveku koji je bio "sušta dobrota" svojstva koja nema.

- Nije voleo što je imao dečačko lice, ali baš to što je bio dečak omogućilo je da može, baš ta duša mu je davala hrabrost, baš dečačka priroda učinila je da svima da svoju dobrotu i pamet. Hvala Miki za bratstvo i prijateljstvo, hvala ti i bićeš sa nama i u budućnosti - rekao je Tadić.

Na komemoraciji je govorio i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak koji je evocirao uspomene na neke od susreta sa Rakićem, opisujući ga kao skromnog čoveka posvećenog državi i porodici.

- On je bio simbol za nekog ko ispod radara vuče konce, ko je vladar iz senke i ko sve može da završi, ali to su mogli da govore samo oni koji ga nisu poznavali. U ovom blatnjavom poslu je bio neko ko je pred sobom imao čistu jasnu i preciznu viziju zašto se nešto radi - a razlog je da bi ova zemlja bila bolje mesto za život - rekao je Čanak.

Komemoraciju su prisustvovali članovi porodice, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministri u vladi, sadašnje i bivše stranačke kolege, predstavnici diplomatskog kora, medija, akademske zajednice...

Miodrag Rakić, koji je preminuo 13. maja u 40. godini, nakon višegodišnje borbe sa teškom bolešću, biće sahranjen u subotu u podne na Novom groblju u Beogradu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    16. maj 2014 | 17:23

    Komemoraciji su prisustvovali svi oni koje je ,zloupotrebljavajuci tajne službe drzave,snimao i snimke koristio za sebe i krimonalnu stranku,koja se zvala DS.Mnoge znacajne snimke je bez pravno prisvojio i posto gospodar politicke scene.Bojali su ga se i Tadic,Ceda,Vucic,Dacic i svi iz vrha partija koje su bitne na politickoj sceni Srbije.Osnovno pitanje gde su zavrsili privatni snimci Rakica i koce ih upotrebiti u politickoj borbi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA