APEL MINISTRA: Građani štedite struju, da bi izbegli restrikcije!

- Odbranjen je glavni deo zgrade, ono što se zove suština termoelektrane. Pratimo nivo reke Save. Vreme pred nama će nam dati odgovore da li ćemo imati ugroženu termoelektranu, ali svi su optimisti i verujemo da ćemo je odbraniti - kaže Aleksandar Antić

  • 1

Ministar energetike Aleksandar Antić kaže da je elektroenergetski sistem "apsolutno stabilan" i da struje ima dovoljno, ali je zamolio građane da štede struju.

Ministar apeluje na građane da štede struju koliko je god moguće zbog neviđene katastrofe koja je Srbiju zadesila velikim poplavama.

- Nemamo nikakav plan niti odluku za bilo kakvu restrikciju. Pratimo energetsku situaciju u Srbiji i Beogradu i ne isključujemo nijedan scenario, spremni smo na svaki. U ovom trenutku sistem je apsolutno stabilan i imamo dovoljno struje, održavamo sistem, ali molimo građane, pošto nas je zadesila katastrofa neviđenih razmera, da sve što imamo racionalno koristimo, uključujući i struju - rekao je Antić televiziji Pink.

On je naveo da ekipa iz Slovenije pumpama izvlači vodu iz poplavljenih delova Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu.

- Odbranjen je glavni deo zgrade, ono što se zove suština termoelektrane. Pratimo nivo reke Save. Vreme pred nama će nam dati odgovore da li ćemo imati ugroženu termoelektranu, ali svi su optimisti i verujemo da ćemo je odbraniti - rekao je Antić.

On je naveo da termoelektrana A nije u funkciji jer su "poplavljeni alekovodi, odnosno transformatori" u neposrednoj blizini elektrane i preventivno su isključeni blokovi 1, 3 i 5.

- Termoelektrana B radi sa nekih 500 megavata, tako da je to u režimu koji je u ovom trenutku takav da čuva termoelektranu od nekih, ne daj Bože, havarijskih oštećenja - rekao je Antić.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marrina

    18. maj 2014 | 08:38

    Gosn Ministre da ste nam pustili grejanje mi sa bebama bi vam mnogo ustedeli..Ovako tesko...;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA