DAČIĆ: Srbija može da aplicira za pomoć iz evropskih fondova!

- Sada možemo da apliciramo za fondove, Evropska komisija utvrđuje da li je šteta veća od 0,6 BDP-a, što je u našem slučaju sigurno, a zatim Evropski savet odobrava pomoć - izjavio je večeras Ivica Dačić povodom sanacije štete izazvane katastrofalnim poplavama

  • 12

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da Srbija može sada da aplicira za evropske fondove, ali i da će biti i druge pomoći kako bi se sanirala šteta izazvana katastrofalnim poplavama.

- Sada možemo da apliciramo za fondove, Evropska komisija utvrđuje da li je šteta veća od 0,6 BDP-a, što je u našem slučaju sigurno, a zatim Evropski savet odobrava pomoć - rekao je Dačić gostujući na TV B92.

Dačić je kazao da će pored najavljene pomoći iz evropskih fondova, kojima Srbija kao zemlja kandidat ima pristup, biti i drugih sredstava pomoći.

- Već je obavljen razgovor sa kolegom iz Turske, za finansiranje iz njihovog razvojnog fonda, pomažu UAE, Azerbejdžan daje 400.000 evra u humanitarne svrhe, a to su sve prve tranše. Nakon toga moramo da priđemo ovom drugom delu, fondovima - rekao je Dačić.

On je naveo da su nezapamćene poplave u Srbiji još jednom pokazale da treba graditi jak Sektor MUP-a za vanredne situacije.

- Bez jake vojske i policije žrtve bi bile veće, treba raditi na modernizovanju i jačanju Sektora. Medutim, nedostaje još ljudi, neki od njih su i zapostavljeni, a vredi istaći da oni rizikuju svoje živote - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Franc

    20. maj 2014 | 01:29

    Bolje da ne apliciramo. Te pare ce da zavrse u dzepovima zna se vec koga.

  • niko bitan

    20. maj 2014 | 01:30

    Ma najbolje na se nađe 50000 radnih mesta pri policiji da ljudi čekaju sličnu poplavu za 50-god.

  • Ludaca

    20. maj 2014 | 08:36

    samo da ne bude kao prosli put da se bogatasima grade kuce a sirotinju ko j..e jer su i pre toga bili u staroj trosnoj kuci koja samo sto nije pala! ovo se desilo mojoj poznanici u zemljotresu pre par godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA