Antić: Održaćemo stabilnom proizvodnju struje u Srbiji!

- Iako je termoelektrana u Svilajncu manje snage (oko 125 megavata), ona se nalazi u centralnoj Srbiji i važna je za elektroenergetski sistem zemlje - kaže ministar energetike

  • 6

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić izjavio je da je stanje u termoelektrani Morava u Svilajncu stabilno, uprkos pretnji od visokog vodostaja Velike Morave, i najavio da će od rudnika Rembas zatražiti veće isporuke uglja za tu termnoelektranu.

Ministar rudarstva i energetike je, prilikom obilaska termoelektarne u Svilajncu, ocenio da će uskoro biti određenih problema sa snabdevanjem ugljem sa kopa Kolubara i najavio da će tokom dana razgovarati za poslovodstvom rudnika uglja Rembas i da se zajedno sa Železnicama Srbije odatle pojača transport uglja za termoelektranu Morava u Svilajncu.

- Iako je termoelektrana u Svilajncu manje snage (oko 125 megavata), ona se nalazi u centralnoj Srbiji i važna je za elektroenergetski sistem zemlje - istakao je Antić.

Priznajući da je prvi put u termoelektrani u Svilajncu, Antić je rekao da se na prvi pogled vidi da je odlično organizovan rad u njoj i da je "vodi snažna ženska ruka".

Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Aleksandar Obradović rekao je da su radnici i poslovodstvo termoelektrane Morava u Svilajncu uspeli da održe proizvodnju struje stabilnom u nenormalnim uslovima, a uz to su i pomagali građanstvu da se izbori sa poplavama, dok krizni štab nije preuzeo brigu o stanovništvu tog grada.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Ilić

    20. maj 2014 | 13:54

    Srbija osim uglja ima I vetar, sunce, vodu.. To su sve potencijalni izvori energije samo ih treba iskoristiti

  • Zabrinuti

    20. maj 2014 | 14:32

    Bog je Srbiji osim uglja dao I vetar, sunce, vodu.. To su sve potencijalni izvori energije samo ih treba iskoristito. To su skupe investicije, ali je mozda ova nesreca prilika da razmislimo o energetskoj buducnosti. Ko nam garantuje da nece opet za neku godinu neka elementarna nepogoda

  • Ivan Ilić

    20. maj 2014 | 13:50

    Ceo svet se okrece zelenoj energiji samo mi zavisimo od crnog uglja. Srbiji osim uglja ima I vetar, sunce, vodu... To su sve potencijalni izvori energije samo ih treba iskoristiti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA