Proglašena trodnevna žalost na teritoriji Srbije!

Od srede 21. maja do petka 23. maja proglašena je trodnevna žalost zbog stradanja građana u poplavama na teritoriji Srbije

  • 8

Povodom stradanja građana u poplavama na teritoriji Srbije, Vlada Srbije proglasila je trodnevnu žalost - od srede 21. do petka 23. maja.

Zakonom o danu žalosti predviđeno je da zastave budu spuštene na pola koplja, kako na državnim institucijama tako i na sportskim i kulturnim manifestacijama, da se oda pošta nastradalima minutom ćutanja.

Prema Zakonu, mediji su dužni da programe usklade i umesto humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih emisija sa zabavnom i narodnom muzikom, emituju muziku i emisije prikladne danu žalosti.

Za vreme dana žalosti na javnim mestima, u kafićima, restoranima i drugim lokalima zabranjeno je emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera.

Dan žalosti ne može trajati duže od tri dana, a za kršenje načina obeležavanja zakon predviđa i kazne za fizička lica od 5.000 dinara do 200.000 dinara za pravna lica.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • posavka

    20. maj 2014 | 11:28

    Primite moje saučešće!! :(

  • Ime

    20. maj 2014 | 12:52

    Zamolio bih da u ova tri dana, ne cujemo ni jednu izjavu vrlih nam nasih politicara i vodje.Na taj nacin neka i oni odaju postu ovom napacenom narodu.

  • Miki

    20. maj 2014 | 13:06

    Nemojte me pogresno shvatiti,ovo je tuga,strasno.Gde ce se taj narod vratiti,gde ce ziveti,ko zna?Vanredna situacija jos traje,jos nije prestala opasnost od voda.Zasto gospodin premijer sad proglasava trodnevnu zalost kad neznamo sta ce jos biti i kad ce se zavrsiti?Mozda on zna,mozda je znao sve.Mislim da je najobicniji foliran i skuplja politicke poene.Daj Boze da gresim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA