Joksimović: Novac iz Fonda solidarnosti u kapitalne projekte

- Fond solidarnosit pri proceni štete uvažava procenu štete koja je urađena na nacionalnom nivou i tu učestvuje sva steta uključujući i privatne kuće, ali sredstva ne mogu biti korišćena za obnovu privatne imovine - rekla je ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije

  • 1

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je sinoć da će sredstva iz Fonda solidarnosti EU biti usmerena na kapitalne projekte infrastrukture, energetike, kao i privremenog smeštaja onih koji su izgubili domove, škole i bolnice.

Joksimović je gostujući na B92 podvukla da pri dobijanju pomoći iz Fonda solidarnosti Srbija ima ista prava kao i zemlje članice EU.

Srbija će, prema njenim rečima, od EU dobiti podršku i za povlačenje sredstava iz IPA fondova koja nisu iskorišćena prethodnih godina.

- To nisu mala sredstva, to su fondovi pretpristupne pomoći, jer i iz 2012. i 2013. ima sredstava koje možemo da koristimo. Radi se o desetinama miliona evra. Za 15 dana ćemo potpisati IPA za 2013. godinu i onda ćemo ići u prenamenu dela sredstava, odnosno onoga što je ostalo kao neiskorišćeno - objasnila je ona.

Joksimović je skrenula pažnju na važnost evropskih integracija Srbije, što se posebno pokazalo u ovom trentuku, jer da Srbija nema status kandidata, ne bi bilo moguće ni da aplicira za novac iz Fonda solidarnosti.

- Fond solidarnosit pri proceni štete uvažava procenu štete koja je urađena na nacionalnom nivou i tu učestvuje sva steta uključujući i privatne kuće, ali sredstva ne mogu biti korišćena za obnovu privatne imovine - rekla je ona i dodala da će novac za obnovu privatne imovine Vlada tražiti iz drugih fondova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iznogud

    22. maj 2014 | 11:31

    pa kakav je to fond solidarnosti koji nepomaze unesrecenima.sredstva ce biti usmerena za kapitalne investicije samo ako njima budu rukovodili japanci,inace videli smo na delu nase eksperte....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA