POSLANICI ODREKNITE SE PLATE: Evo kako se zaista pomaže ugroženima!

- Na ovaj način, 250 narodnih poslanika može skupiti sigurnih 200.000 evra, što je dovoljno za izgradnju kuća za četiri porodice u Krupnju, ili za rešavanje problema 10 do 15 porodica u Obrenovcu - tvrdi presednica DHSS-a

  • 18

Narodna poslanica u Skupštini Srbije i predsednica DHSS-a Olgica Batić odrekla se mesečne poslaničke plate i koju će uplatiti za pomoć žrtvama poplava u Srbiji.

Ona je pozvala kolege poslanike da učine isto, odreknu se svoje jednomesečne zarade i uplate je kao pomoć nastradalom stanovništvu.

Kako je navela u saopštenju, na ovaj način, 250 narodnih poslanika može skupiti sigurnih 200.000 evra, što je dovoljno za izgradnju kuća za četiri porodice u Krupnju, ili za rešavanje problema 10 do 15 porodica u Obrenovcu.

"Budimo primer i drugima u trenutku kada je Srbiji solidarnost najpotrebnija. Naš poplavama ugroženi narod može brzo nastaviti svoje živote samo ako cela država na čelu sa nama kao narodnim predstavnicima pruži doprinos jednak svojim mogućnostima", navela je Batićeva.

"Konačno je vreme da shvatimo da se ljudska veličina ne iskazuje funkcijama nego stvarima i delima koje činimo za druge", navodi se u saopštenju.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA