Vučić: Merkel poručila da neće ostaviti Srbiju bez pomoći!

Premijer Srbije je na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije rekao da će vanredna situacija u Srbiji biti ukinuta, ali da rizici od novih poplava još uvek nisu u potpunosti prošli. On je naglasio i da je nemačka kancelarka podržala Srbiju u ovim danima

  • 3

Sednica Republičkog štaba za vanredne situacije počela je u zgradi Vlade Srbije. Na njoj je predloženo da se ukine vanredna situacija u Srbiji.

Na sednici je iznešeno celokupno stanje u Srbiji, koju je proteklih 10 dana pogodilo katastrofalno nevreme praćeno poplavama. Vanredna situacija u Srbiji će biti ukinuta, ali da ona ostaje ipak u 16 opština i dva grada. Na sednici se prisutnima obratio i premijer Srbije, Aleksandar Vučić, koji je prethodno razgovarao sa nemačkom kancelarkom, Angelom Merkel.

- Rizici i opasnosti još uvek nisu prošli. Tek sada će početi posao. Do sada imamo 33 žrtve plus jedna ozbiljna prijava da je jedno starije lice pronađeno - rekao je premijer Srbije i dodao da je Angela Merkel dala podršku Srbiji.

- Merkel je rekla da Nemačka neće ostaviti Srbiju samu i bez pomoći i ja sam joj zahvalan na tome - rekao je Vučić i naglasio i da Dojče banka ne naplaćuje provizije na namenske račune, što je, kako je naveo, signal podrške i pomoći zemlji.

Premijer Srbije posetiće Berlin 11. juna na poziv kancelarke Merkel.

- To je u svakom slučaju velika čast i obaveza, pa vas molim da pripremite sve što naša strana moze da pripremi iz svakog od vaših sektora i resora - rekao je Vučić zaključujući sednicu Vlade Srbije, na kojoj je ukinuta vanredna situacija.

On je podsetio da će to biti prva poseta srpskog premijera na poziv nemačkog kancelara i da je poslednji put u takvoj poseti bio Zoran Ðinđić.

Vučić je rekao da će pre Berlina 4. ili 5. juna, boraviti u poseti Beču, koja je bila odložena zbog poplava.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    23. maj 2014 | 13:50

    Meri,merka,Merkelova,ista zemlja,vlada - nova.Podrska je sada bitna,al' ne mora biti - hitna. Zna se ,valjda, uvek, vazda, kakvu pomoc daje - gazda!...

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    23. maj 2014 | 14:11

    Svakog dana po dva sata na televizoru. HVALA, ne mogu više prejeo sam se

  • Rade Jovicevic

    23. maj 2014 | 11:53

    Vucicu Drzi se ti Gospodje Merkele i Putina i videces sta ce se desavati I Angela treba podrsku protiv onih koji od nje zahtevaju da radi protiv Nemacke privrede i u korist... Ma znas koga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA