NIKOLIĆ BANKARIMA: Pomozite obnovu poplavljene Srbije

- Apelujem na vas da uz konsultacije sa centralama, zajednički nadjete način da pored jednokratne finansijske pomoći i humanitarnih akcija pomognete obnovi privrede, infrastrukture i uništenih i oštećenih objekata - poručio je predsednik Srbije predstavnicima i članovina Udruženja banaka

  • 4

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je pozvao bankare da koliko god mogu pomognu građanima i privredi na poplavljenim područjima.

Nikolić je u razgovaru s predsednicima izvršnih odbora devet najvećih banaka rekao da je šteta tolika, da je veoma važno da se institucije i kompanije udružuju u pomoći ugroženim područjima, saopštila je Služba Predsednika Srbije za saradnju s medijima.

- Apelujem na vas da uz konsultacije sa centralama, zajednički nadjete način da pored jednokratne finansijske pomoći i humanitarnih akcija pomognete obnovi privrede, infrastrukture i uništenih i oštećenih objekata - kazao je Nikolić.

On je predložio bankarima da zajednički predlože donošenje posebnog zakona i drugih propisa koji bi omogućili da što pre počne obnova u poplavljenim područjima.

- Očekujemo da za ugrožena područja banke predvide posebne kredite sa dužim grejs periodom, bez ili sa malim kamatama, jer samo u ekonomski jakoj Srbiji mogu da posluju jake i zdrave banke - rekao je Nikolić.

Generalni sekretar Udruženja banaka Veroljub Dugalić je kazao da će banke nastaviti da pomažu.

- Do sada su banke izdvojile 100 miliona dinara za pomoć ugroženim područjima, a danas će na sednici Upravnog odbora Udruženja banaka biti utvrdjene dalje mere pomoći - najavio je Dugalić.

Predsednica Izvršnog odbora Banke Inteza Draginja Đurić je naglasila da će banka čini sve što je u njenoj moći da pomogne, posebno jer su osnivači iz Italije veoma naklonjeni Srbiji.

- Nama bi puno značilo da dobijemo neke olakšice, kako bi još više mogli da pomognemo i gradjanima i privredi - kazala je Djurićeva.

Na sastanku sa predsednikom Srbije bili su i čelnici AIK banke, Komercijalne banke, Hipo Alpe-Adrija (Hypo Alpe-Adria) banke, Rajfajzen (Raiffeisen) banke, Unikredit banke, Vojvodjanske banke, Sosijete ženeral banke (Societe Generale) i Evrobanke (Eurobank).

Nikolić će se iduće sedmice sastati i s predstavnicima osiguravajućih društava.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča Gliša

    23. maj 2014 | 19:22

    I mi apelujemo na sve političare da vrate ukraden novac ,onda nam neće trebati ničija milostinja.

  • Nina

    23. maj 2014 | 18:31

    Ovaj oziveo....

  • toks

    23. maj 2014 | 19:19

    Predlazem da se tajkunima uzme trecina bogatstva koje su i onako zaradili mutljavinama i nama nicija pomoc ekonomska ne treba ali na zalost to u nasoj zemlji ne ide tako,mi nemamo Putina, imamo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA