JEDINO VUČIĆ SIGURAN: Stranke biraju nove lidere, opozicija obezglavljena! (FOTO)

Nakon parlamentarnih izbora, većina stranaka iz opozicije izgubila je podršku glasača, pojedini lideri su napustili stranku, a došlo je i do razmirica među članovina stranaka. Pogledajte šta ih čeka u narednom periodu

  • 2

Dok se Srbija trenutno bori s posledicama poplava, gotovo sve opozicione stranke biju bitku da ojačaju svoje stranke, a pojedini lideri da očuvaju svoje pozicije. U narednom peridu DS, DSS, URS i PUPS dobiće novo rukovodstvo.

Može se slobodno reći da je nakon prošlih parlamentarnih izbora na kojima je ubedljivu pobedu odneo SNS, jedino mandataru Aleksandru Vučiću sigurno mesto lidera stranke.

Iako nema nikakvih spekulacija o tome da će socijalisti menjati svog šefa Ivicu Dačića, i oni spremaju kongres, a ostale stranke su već najavile i datum kada će birati nove lidere.

Vlada Srbije, sednica, trodnevna žalost

Iako su mnogi stručnjaci ocenili da izbori u DS-u samo dve nedelje nakon nezapamćenih poplava koje su pogodile Srbiju velika i strateška greška, oni će se ipak održati u subotu.

Kod demokrata je u poslednjem periodu došlo do velikih promena, počevši od onih predizbornih - kad je Boris Tadić napustio stranku i osnovao NDS, do razmirica između lidera Dragana Đilasa i njegovog zamenika Bojana Pajtića.

Iako je jedan od potencijalnih novih predvodnika ove stranke, Bojan Pajtić, izjavio da bi izbore u stranci trebalo odložiti zbog novonastale situacije u zemlji, Izborna skupština stranke je zakazana za 31. maj, a tim povodom su iz izbornog tabora Dragana Đilasa poručili da se njihov lider ne plaši poraza i da nema razloga za odlaganje.

NDS Borisa Tadića je nakon parlamentarnih izbora, izgubila veliki deo svojih glasača. Pored tog "udara", stranku čekaju i potresi na liderskoj poziciji. Krajem juna ćemo, kako je najavljeno, za kad je zakazana Izborna skupština NDS-a, videti da li će Tadić ostati na rukovodećoj poziciji ili će i tu doći do nekih promena.

Loša klima vlada i u LDP-u. Nakon izbornog kraha i neulaska u Skupštinu, veliki broj članova je napustio ovu stranku i odustao od podrške njenom lideru, Čedomiru Jovanoviću.

Iz stranke za Telegraf.rs najavljuju da će u narednom periodu raditi na novom programu stranke, kao i da će se izbori za novo rukovodstvo održati na jesen.

Izborni krah mnogo su koštale lidere Mlađana Dinkića i Vojislava Koštunicu jer su podneli ostavke i otišli iz stranaka koje su i osnovali.

URS najavljuje da planiraju da do kraja leta izaberu novog "vođu stranke", a DSS je zakazao izbornu skupštinu stranke za 4. oktobar.

Nakon "penzionisanja" Vojislava Koštunice, stranka nije dobila stalno rukovodstvo, a kako su i sami ranije tvrdili nije im lako da nađu novo rukovodstvo, s obzirom na to da je stranku 20 godina vodio isti čovek.

Jesen je, prema najavama, vreme za izbore i u PUPS-u.

Iako u ovoj stranci nije bilo nikakvih većih "potresa i razmirica", zbog smrti njihovog lidera, Jovana Krkobabića, neophodno je da uskoro proglase i novog lidera.

(M. B.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Коментатор

    28. maj 2014 | 02:05

    Како су изгубљени ови бивши на слици. Незнам да ли даих жалим или презирем? Пре ово друго. Они нису имали милости према мени.

  • Imenjak

    27. maj 2014 | 22:27

    Osim vucica ostali treba da vuku bukagije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA