OKRENULI LEĐA ĐILASU: Svi članovi Đinđićeve vlade podržali Pajtića?

Svi članovi prve demokratske Vlade Srbije, na čijem je čelu bio Zoran Đinđić, javno podržali kandidaturu Bojana Pajtića za predsednika demokrata

  • 1

Bura u Demokratskoj stranci nikako da se smiri, a najnovija "trvenja" izazbalo je saopštenje pokrajinskog odbora DS-a u Vojvodini da su svi članovi prve demokratske Vlade Srbije, na čijem je čelu bio Zoran Đinđić, javno podržali kandidaturu Bojana Pajtića za predsednika demokrata.

Kako je navedeno u saopštenju Pajtićevog Izbornog štaba, Božidar Đelić je istakao da je Pajtić "intelektualac čija hrabrost i tolerantnost trebaju Srbiji u vremenima koja su pred nama", dok je Branislav Lečić naveo da Srbija mora da ima jaku opoziciju koju može predvoditi Pajtić i dodao da ga zbog toga podržava.

Očekivanja Dragana Domazeta su da će Pajtić, kao kandidat, "imati snage da okupi kvalitetne ljude u stranci i u Srbiji i načini suštinsku reformu, kako Srbije, tako i Demokratske stranke".

Slobodan Milisavljević je ocenio da umerenom i mudrom politkom Pajtić može okupiti ne samo ljude iz stranke, već i celu opoziciju i građane. Pajtić je zahvalio na podršci i najavio da će svi kvalitetni ljudi koji imaju veliko iskustvo i dobre rezultate biti deo njegovog tima za reformu stranke i Srbije, navedeno je u saopštenju Pokrajinskog odbora DS.

U drugom saopštenju iz tog stranačkog odbora navedeno je da je "po prigovoru kandidata za predsednika Demokratske stranke dr Bojana Pajtića", Izvršni odbor DS "poništio odluku Organizacionog odbora (Izborne skupštine DS), donetu 23. maja 2014. godine, kojom su proglašene kandidature podržane od strane poverenika opštinskih odnosno gradskih odbora".

Organizacionom odboru je naloženo da, odmah po prijemu te odluke, proveri i tačno utvrdi "koje su podrške date kandinatima važeće i u skladu sa aktima Demokratske stranke".

Naloženo je i da Organizacioni odbor, nakon te provere, donese odluku, obavesti kandidate, delegate i javnost o konačnom broju podrški koju su kandidati dobili od strane opštinskih odbora”, navedeno je u saopštenju koje potpisao šef Pajtićevog Izbornog štaba za Vojvodinu Miroslav Vasin.

Organizacioni odbor 18. Skupštine Demokratske stranke doneo je odluku prema kojoj su kandidati za predsednika DS Dragan Đilas i Bojan Pajtić.

Kako se navodi u saopštenju DS, Đilasa je kandidovalo 45 opštinskih i osam gradskih odbora, a Pajtića 39 opštinskih i četiri gradska odbora.

Kandidati za potpredsednike DS su Goran Ješić, koga je kandidovalo 39 opštinskih i sedam gradskih odbora, Borislav Stefanović (45 opštinskih i devet gradskih odbora), Dragan Šutanovac (44 opštinska i sedam gradskih odbora) i Nataša Vučković (46 opštinskih i osam gradskih odbora).

Takođe, kandidati za potpredsednike DS su Gordana Čomić, koju je kandidovalo 30 opštinskih i tri gradska odbora, Dejan Nikolić (19 opštinskih i tri gradska odbora), Miloš Đajić koga je kandidovalo 25 članova Glavnog odbora i Maja Videnović, koju je kandidovalo devet opštinskih i tri gradska odbora, kao i 201 delegat.

Kandidati za potpredsednike DS su i Slobodan Milosavljević, koga je kandidovalo 11 opštinskih i jedan gradski odbor, kao i Branimir Kuzmanović , koga je kandidovalo 11 opštinskih odbora.

Izborna skupština DS biće održana u subotu, 31. maja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    28. maj 2014 | 13:50

    Ionako će uskoro postojati samo jedna partija.... Kao što i treba da bude. :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA