PRIJATELJSKA POSETA: Nikolić dočekao Pahora uz najviše državne i vojne počasti (FOTO)

Predsednik Slovenije je svoju dvodnevnu bilateralnu posetu Srbiji počeo sastankom sa predsednikom Srbije, posle koga je planirano potpisivanje Političke deklaracije

  • 1

Predsednik Slovenije Borut Pahor započeo je danas dvodnevnu bilateralnu posetu Srbiji, prvu te vrste od 1991. godine, sastankom sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Nikolić je slovenačkog kolegu dočekao uz najviše državne i vojne počasti ispred Palate "Srbija". Na početku svečanog prijema, intonirane su himne Slovenije i Srbije, a Pahor i Nikolić su pozdravili ešalon Garde Vojske Srbije.

Nakon razgovora dvojice predsednika, uslediće i sastanak delegacija Srbije i Slovenije.

Posle tog sastanka, Nikolić i Pahor potpisaće Političku deklaraciju.

Predsednik Pahor će odvojeno razgovarati i sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom parlamenta Majom Gojković, a obratiće se na posebnoj sednici poslanicima.

Slovenački predsednik će, kako je najavljeno, u toku popodneva položiti venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

U slovenačkoj delegaciji se nalaze i ministri finansija i odbrane, Uroš Čufer i Roman Jakič, kao i stotinak slovenačkih privrednika.

Drugi dan posete biće posvećen ekonomskoj saradnji - u Privrednoj komori Srbije biće održan okrugli sto i razgovori, u organizaciji komora dveju zemalja i Slovenačkog poslovnog kluba.

Planirano je i da Pahor poseti jedno od poplavljenih područja na kojima se nalaze slovenački vojnici i policajci koji učestvuju u spasilačkim operacijama i raščišćavanju terena od poplava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole minhen

    29. maj 2014 | 12:15

    Prava stvar..gradimo nove odnose sa zemljama u okruzenju...nova era srpske diplomatije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA