ISTRAŽIVANJE: Vučića podržava čak 69 odsto građana!

Istraživanje agencije "Faktor plus" pokazuje da je SNS izašao je iz vanredne situacije neokrnjenog rejtinga - 50,1 odsto anketiranih odgovorilo je da bi glasalo za naprednjake

  • 93

Srpsku naprednu stranku (SNS) podržava polovina biračkog tela, a podrška njenom lideru, premijeru Aleksandru Vučiću, dostiže čak 69 odsto, pokazalo je istraživanje agencije "Faktor plus", koje su objavili beogradski mediji.

SNS je izašao je iz vanredne situacije neokrnjenog rejtinga, čak i nešto uvećanog u odnosu na rezultat zabeležen na izborima 16. marta, piše "Politika" i dodaje da su druge parlamentarne stranke na sličnom nivou kao pre dva i po meseca.

Anketa "Faktor plusa" rađeno je na uzorku od 1.040 ispitanika, od 27. do 29. maja.

Kako se navodi, na pitanje za koju stranku bi glasali, 50,1 odsto anketiranih odgovorilo je da bi to bila SNS, koja je na izborima u martu osvojila 48,35 odsto glasova.

U istom istraživanju javnog mnjenja, socijaliste je podržalo 12,8 odsto anketiranih (na izborima 13,49 odsto), Demokratsku stranku 6,2 odsto (na izborima 6,03), a Novu demokratsku stranku 5,8 odsto (na izborima 5,7 odsto).

Ovi rezultati pokazuju i da se procenat onih koji bi glasali za neku drugu stranku poklapa i sa brojem rasutih glasova na izborima, što bi moglo da znači da birači koji su glasali za stranke koje su ostale ispod cenzusa (još) nisu potražili favorite među onima koje su ušle u parlament.

Prenoseći podatke iz istog istraživanja, "Informer" konstatuje da, pored premijera Vučića, među političarima jedino predsednik Srbije Tomislav Nikolić može da tvrdi da biračima uliva poverenje, jer ga podržava 35 odsto anketiranih.

Iza njih su, kako se navodi, lider socijalista Ivica Dačić (18 odsto), lidera DS Dragan Ðilas (11 odsto) i lider NDS Boris Tadić (devet odsto).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko i nista

    30. maj 2014 | 08:25

    Ja sam u onih 31 odsto.Cak sam i misljenja da Srbija u svojoj istoriji nije imala goru vlas od ove trenutne.

  • Kole

    30. maj 2014 | 08:32

    Može on da narući i 100%.Narcisu nije nikada dosta.Šta to znači običnim smrtnicima,koji nemaju leba da jedu.Skupljaće on te procenta do neba i zvezda,dok u Srbiji ima budala i botova.

  • blok63

    30. maj 2014 | 08:40

    pa dal ste vi normalni?istina je da ga nazalost podrzava najvise ljudi(sto u srbiji nikad nije dobar znak), ali nema podrsku vise od 40 posto sigurno.narocito sto mladi ljudi ga u 90 posto slucajeva ne podrzavaju jer imaju internet i znaju ko je i sta je vucic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA