Evo zašto Vučić traži izvinjenje od OEBS-a!

- Ne želim da verujem da ste ovo napravili zbog toga što postoji potreba za disciplinovanjem srpskih lidera i gušenjem svake ideje o slobodnom i suverenom reagovanju države Srbije u njenom spoljno-političkom delovanju - stoji u pismu koje je premijer Srbije uputio predstavnici OEBS-a za slobodu medija i zatražio izvinjenje zbog navoda o cenzuri u Srbiji, ili dokaze za kršenje ljudskih prava, koje nije dobio

  • 85

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, kao i što je ranije najavio,  zatražio je izvinjenje od predstavnice OEBS za slobodu medija Dunje Mijatović zbog navoda o cenzuri u Srbiji.

On je, u pismu Mijatovićevoj, koje je prosleđeno Tanjugu, izrazio duboku zabrinutost zbog teških reči koje je na račun zemlje čiju Vladu vodi uputila predstavnica OEBS-a, te naglasio da je primoran da proveri sve navode iz njenog saopštenja.

 Vučić je ukazao da nije uobičajeno da predsednik Vlade jedne zemlje odgovara zvanično, u pisanoj formi, na jedno jedino pisano saopštenje, dodajući da to čini zato što veruje da je MIjatovićeva obmanuta i prevarena, i zato što ne želi ni da pomisli da se iza neistina koja su u saopštenju izneta protiv Srbije, krije neka druga politička namera.

- Naime, molio sam Vas da me obavestite o samo jednom, bilo kakvom, pa i najmanjem dokazu koji bi potvrdio da je Vlada Srbije onesposobljavala sajtove „Druga strana“ i „Teleprompter“, ili skidala nečiji blog sa veb stranice dnevnog lista „Blic“. Razume se, nikakav dokaz mi nije ponuđen" - ukazao je Vučić.

- Ne želim da verujem, gospođo Mijatović, da ste informacije pokupili na najneozbiljniji mogući način, sa jednog od sajtova koji vode uobičajeno prljavu kampanju protiv svoje Vlade. Neću da poverujem da ste to uradili, zbog toga što su Vam te lažne informacije davali predstavnici tzv. nezavisnih institucija u Srbiji, a da ih Vi niste ni proverili. Takođe, ne želim da verujem da ste ovo napravili zbog toga što postoji potreba za disciplinovanjem srpskih lidera i gušenjem svake ideje o slobodnom i suverenom reagovanju države Srbije u njenom spoljno-političkom delovanju - naglasio je on.

Vučić je upitao Mijatovićevu zašto nije pitala urednike i vlasnike "Blic"-a, da li je Vlada Srbije bilo šta sklanjala sa njihovog sajta, dodajući da za drugopomenute sajtove, ni ona, kao ni on nikada nisu čuli, niti su ikoga u Srbiji zanimali.

- Od vas, poštovana gospodo iz OEBS-a, posle svih neistina koje ste o Srbiji izneli, očekujem jedno obično izvinjenje i ništa više. Dobili mi, ili ne to izvinjenje, želim da vas obavestim, poštovana gospodo, da ću se na svakom mestu boriti protiv laži koje ste iznosili, boriću se za slobodu i pravo političkog izbora, kao temeljne evropske vrednosti, po cenu da nastavite najprljaviju kampanju koju protiv mene vodite, kako u Srbiji tako i u inostranstvu - poručio je Vučić.

On je dodao da žestina i snaga kampanje neistina, ma koliko puta bila ponavljana, ne može da promeni jednu čistu i jasnu stvar, kao suza, a to je da je Srbija slobodna i demokratska zemlja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile vs evribadi

    2. jun 2014 | 13:19

    More cenzura je u velikom zamahu i . !!!

  • cenzura

    2. jun 2014 | 13:05

    Ekspert za informisanje, bivši ministar zna svoj posao. Uhapsi je, širi paniku.

  • Лорд Пера

    2. jun 2014 | 14:27

    Ухапсише људе због писања по приватним фејсбук страницама!? Замислите да нешто кажете јавно?? Бајбок, као у титово време.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA