Srbija će biti 29. članica Evropske unije!

Ambasador Italije u Beogradu Đuzepe Manco istakao je da će Italija tokom predsedavanja EU od 1. jula raditi na tome da Srbija što pre postane članica EU

  • 57

Ambasador Italije u Beogradu Đuzepe Manco izrazio je uverenje da će Srbija biti 29. članica EU.

- Očekujemo da Srbija postane sledeća članica EU. Znamo da će biti tako i nadamo se da će to biti što pre. Budite sigurni da će Italija tokom predsedavanja EU, od 1. jula raditi na tome da se to dogodi što pre. Srbija će, kada uđe u EU, doneti i svoju baštinu i kulturno nasleđe - kazao je italijanski diplomata i dodao da ohrabriti kulturu u Srbiji znači ohrabriti i njenu budućnost u Evropi.

Ambasador Manco je rekao da bi Italija i Srbija, u domenu bilateralne saradnje, sada trebalo da se fokusiraju na oblasti kulture i poljoprivrede, u kojima, kako je ocenio, mogu zajedno mnogo toga da postignu.

Manco je večeras priredio prijem povodom Nacionalnog praznika Italije. Prijemu je prisustvovao veliki broj zvanica, članovi srpske vlade i parlamenta, predstavnici političkog, kulturnog i javnog života i diplomatske zajednice u Srbiji. Srbija i Italija danas obeležavaju i 135 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, kao i 90 godina od početka izgradnje italijanske ambasade u Beogradu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodja

    3. jun 2014 | 00:35

    Hvala Bogu EU ce se raspasti dok mi doguramo do nje!

  • OS

    3. jun 2014 | 00:25

    To se realno nece desiti nikada. Samo slusajte politicare i vizionare i mislite na EU.Vidim koliko su nam pomogli u ovoj katastrofi ,samo price,obecanja sve se svelo na par helikoptera Euleksa,par dakova budjavog brasna,sitne hrane i par motorola iz 90'godina jer su zastareli pa nekoriste vise.Kakva sve govnna nedolaze iz EU to je strasno.Mi smo za njih deponija gde ce u buducnosti bacati otpad.

  • Raspucin

    2. jun 2014 | 23:10

    Da budemo opet pod istim "krovom" sa Hrvatskom i Slovenijom?! Daleko bilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA