VUČIĆ: Srbija je demokratska zemlja u kojoj nema cenzure!

- Mi smo potpuno demokratska zemlja i nema nikakve cenzure u Srbiji, te činimo najbolje da ljude u svetu uverimo u to - naglasio je premijer Srbije Aleksandar Vučić

  • 40

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija potpuno demokratska zemlja u kojoj nema cenzure i da Vlada Srbije nije učinila ništa što je navedeno u saopštenju OEBS.

U intervjuu bečkom dnevniku "Standard", povodom diskusije u vezi slobode medija u Srbiji sa predstavnicom OEBS za slobodu medija Dunjom Mijatović, Vučić je naglasio da je sa njom veoma otvoreno razgovarao i otvoreno rekao da su svi primeri cenzure koje je navela "čiste laži".

- Apsolutno sam u pravu. Nisu imali nijedan dokaz. Sada istražujemo veoma važan slučaj sajta ''Peščanik'' i imamo i rezultate. To naravno nije činjeno od strane vlade, već privatnih preduzeća. Čekam još jedan dan da to i policija javno kaže, i da će te ljude krivično goniti - podvukao je premijer.

Premijer je najavio da će u Skupštinu Srbije ući tri nova zakona o medijima, koji su u punoj saglasnosti sa odlukama Evropske komisije i koji će još tokom ovog meseca biti usvojeni.

- Mi smo potpuno demokratska zemlja i nema nikakve cenzure u Srbiji, te činimo najbolje da ljude u svetu uverimo u to - naglasio je premijer.

Vučić je, takođe, negirao da bi optužbe mogle imati veze sa njegovom političkom prošlošću, jer je bio ministar informisanja u bivšoj Jugoslaviji kada su tlačeni mediji, rekavši da je već 2001.prihvatio sve svoje greške.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    4. jun 2014 | 00:33

    XaXaXaXa niko nesme nista da kaze protiv vlasti ni na jednom mediju a ti pricas da nema cenzure, gde mi zivimo tesko nama

  • Mordecai

    4. jun 2014 | 00:31

    ok....sad me vec nervira

  • Dag

    4. jun 2014 | 11:02

    Svako svoju pricu gura,gde ne treba,svoj nos gura,al' sve koci, iz mozga - cenzura...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA