Vučić: Računam na podršku Austrije u procesu pridruživanja EU

Premijer Srbije se zahvalio ministru spoljnih poslova Austrije na podršci koju je njegova zemlja pružila Srbiji tokom poplava i naglasio da računa na podršku Austrije u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji

  • 30
Aleksandar Vucic, Krstic i Sebastijan Kurc FOTO: Vlada Srbije

Predsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić, danas se sastao sa ministrom spoljnih poslova Austrije, Sebastijanom Kurcom. Vučić je na početku susreta sa Kurcom istakao da "tokom istorije nismo bili često na istoj strani, ali smo tu da to promenimo".

Premijer se zahvalio na pomoći, i političkoj i finansijskoj, koju je Austrija pružila Srbiji tokom poplava.

- Pred nama je teško vreme, politički i ekonomski izazovi su pred nama, ali nećemo stati i sprovešćemo sve planirane reforme - istakao je Vučić i naglasio da se nada većem broju investitora iz Austrije, jer je Srbija otvorena za svaku vrstu saradnje.

Srpski premijer je naglasio da računa na podršku Austrije u procesu pridruživanja Evropskoj uniji i istakao spremnost da do 2019. godine Srbija ispuni sve uslove.

Ministar Kurc pozdravio je odluku da prva poseta srpskog premijera jednoj od zemalja EU bude baš poseta Austriji i naglasio da će njegova zemlja i dalje pružati podršku Srbiji oko saniranja posledica poplava.

- Zapadni Balkan je naš prioritet - naglasio je Kurc.

Vučić učestvuje na radnom ručku koji je organizovao ministar spoljnih poslova Austrije, Sebastijan Kurc, na kome su prisutni i predstavnici najvećih austrijskih kompanija koje posluju u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan68

    4. jun 2014 | 15:38

    ruka ruci, mi smo .....

  • Vojin

    4. jun 2014 | 15:41

    Austrija nas tradicionalni prijateeeeeeeeeeeeeeelj o_O

  • русиа

    4. jun 2014 | 15:39

    Од ове политике може да се поврати.... Само ко их редовно слуша и прати

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA