Karađorđevići domaćini humanitarne večere za žrtve poplava!

- Zbog novonastale situacije, osećali smo obavezu da promenimo svrhu svih događaja koje organizujemo u narednom periodu i da prikupljamo sredstva za decu koja su zbog poplava ostala bez svojih domova - napisala je princeza Katarina u svom pismu upućenom ljudima dobre volje širom sveta, a u cilju da pomognu žrtvama poplava u Srbiji, kraljevska porodica je organizovala humanitarnu večeru u Londonu

  • 11

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar II, Princeza Katarina i Princ Filip bili su domaćini večere za žrtve poplava u Srbiji a pogotovo decu, sinoć u hotelu Klaridžis u Londonu.

Ovaj događaj deo je široke humanitarne akcije koju je pokrenuo Kraljevski par za pomoć žrtvama poplava u Srbiji, koje su ostavile desetine hiljada ljudi bez krova nad glavom, u situaciji da se bore za goli opstanak.

U svom pismu koje je uputila ljudima dobre volje širom sveta, Nj.K.V. Princeza Katarina je naglasila:

- Srbija se suočava sa ogromnom krizom izazvanom poplavama. To su najveće poplave koje su je zadesile u poslednjih 120 godina. Zbog novonastale situacije, osećali smo obavezu da promenimo svrhu svih događaja koje organizujemo u narednom periodu i da prikupljamo sredstva za decu koja su zbog poplava ostala bez svojih domova. Porodice su razdvojene i još uvek raže svoje najmilije. Vode i hrane nema dovoljno. Deci beskućnicima u Srbiji sada su potrebni hrana, hrana za bebe, pelene, odeća, lekovi, flaširana voda za piće, sredstva za higijenu i dezinfekciju. Dragi prijatelji, vaša humanost i pomoć biće od izuzetnog značaja u ovom teškom trenutku za naš narod - napisala je ona.

Pored Njihovih Kraljevskih Visočanstva ovom izuzetnom humanitarnom događaju prisustvovali su Nj.E. g-din Ognjen Pribićević, ambasador Srbije u Velikoj Britaniji sa suprugom, Ser Dezmond de Silva sa ćerkom g-đicom Viktorijom de Silva, unukom Nj.K.V. Princa Tomsilava i kumčetom NJ.K.V. Princeze Katarine, NJ.E. g-din Kaled Al-Duvaisan ambasador Kuvajta u Velikoj Britaniji i doajen diplomatskog kora sa suprugom, Lord i Lejdi Stivens od Ladgejta i još preko stotinu uvaženih gostiju.

G-din Miloš Karadaglić, svetski poznat majstor klasične gitare rodom iz Crne Gore izveo je izuzetno zanimljiv program. Karadaglić je trenutno jedan od najtraženijih umetnika na gitari u svetu, a međunarodnu slavu je stekao svojim debi albumom „Gitara“ (Mediteraneo) 2011. godine, koji je za samo nekoliko meseci dospeo na vrh svetskih top lista klasične muzike, a nagrađen je i prestižnom nagradom nemačkog „Gramofona“ za najboljeg mladog umetnika godine. Miloš Karadaglić je 2012. godine objavio drugi album Latino (strast), a dobitnik je i Klasik brit (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Eho klasik (Nemačka) nagrada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milisav

    4. jun 2014 | 18:58

    nema Srbiji spasa bez Karadjordjevica.Nije lako vecerati,i jos posle desert,a tek onda kafa ! A svi znamo da ne valja piti kafu pre spavanja,ali eto,ni jedna zrtva koju treba podneti za spas naroda nije teska za naslednika prestola koji nepostoji i titule Kralja drzave koja takodje vise ne postoji.Bilo bi lepo da buduci Kralj poseti i nastani se u ostalim drzavama clanicama bivse nam Jugoslavije...npr,u Crnu Goru !

  • Dag

    4. jun 2014 | 17:56

    Situacija ,teska, gadna, da li je vecera, bila -radna?Pa svakome je valjda, jasno, da narod lazu, i to - masno...

  • Pixi

    4. jun 2014 | 20:17

    Verovatno pricaju maternji jezik!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA