UDOVIČKI: Zakon o platama u javnom sektoru na jesen

Nadzor nad primenom platnih razreda vršiće direktno ministarstvo i državni revizor

  • 7

Zakon o platama, koji će regulisati primanja za sve u javnom sektoru, biće usvojen na jesen, najavila je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički.

Udovički je za "Blic" rekla da je potrebno da se sistematično regulišu sve zarade u javnom sektoru, "da u krajnjoj instanci, na logičan način, država s jedne strane može da konkuriše, a da, s druge strane, u odnosu na tržište, ne nagradi previše kvalitetne ljude".

- Moramo da poredimo ista zanimanja u različitim delovima javnog sektora, kako u okviru istog zanimanja da vrednujemo zaradu zbog raznih faktora - rekla je Udovički i dodala da to ne može odjednom da se uradi za sve zaposlene u javnom sektoru.

Nadzor nad primenom platnih razreda vršiće direktno ministarstvo i državni revizor, a loše iskustvo u primeni sadašnjih platnih razreda u državnoj upravi Udovički objašnjava činjenicom "da se tolerisalo izigravanje", piše "Blic".

- Ne može se preko noći uvesti red, ali kada jednom znamo da smo napravili sistem s kriterijumima, njega ćemo uvesti fazno, ali tamo gde se uvodi važiće za sve bez izuzetaka - naglasila je Udovički.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA