• 1

Nikolić sa ambasadorom Alžira o donatorskoj konferenciji (FOTO)

- Građani Srbije i Vlada su uložili ogromne napore da se spasu ljudski životi i materijalna dobra, ali nam je potrebna međunarodna pomoć u sanaciji terena, obnovi uništene privrede, infrastrukture i uništenih i oštećenih objekata - naveo je predsednik Srbije

  • 1

Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, razgovarao sa ambasdorom Alžira Abdelkaderom Mesdouom, čija zemlja će se uključiti u međunarodnu donatorsku konferenciju o pomoći Srbiji.
- Građani Srbije i Vlada su uložili ogromne napore da se spasu ljudski životi i materijalna dobra, ali nam je potrebna međunarodna pomoć u sanaciji terena, obnovi uništene privrede, infrastrukture i uništenih i oštećenih objekata - naveo je tom prilikom Tomislav Nikolić.

Ambasador Alžira Abdelkader Mesdoua je predsedniku Srbije doneo pismo alžirskog predsednika Abdelaziza Buteflika u kome se izražava zabrinutost povodom poplava i saučešće porodicama nastradalih i najavio pomoć od 500,000 dolara, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

- Predsednik Alžira je opredelio 500.000 dolara za finansijsku pomoć ugroženim područjima - rekao je ambasador Mesdoua, napominjući da je pratio dešavanja tokom poplava i sada kada se saniraju posledice i da je impresioniran brzinom i efikasnošću Vlade Republike Srbije, a posebno načinom na koji su se pokrenuli mladi ljudi da pomognu.
Ambasador je izvestio predsednika da manifestacija "Dan Afrike"“ ove godine neće biti održana, jer će novac, koji je namenjen za organizaciju te manifestacije, biti preusmeren za pomoć stanovništvu ugroženom u poplavama.
- Pomoć će biti predata lično Vama predsedniče, zato što ste Vi visoki pokrovitelj te manifestacije i veliki prijatelj afričkih zemalja - dodao je Mesdoua, uz ocenu da predsednik vodi veoma mudro vodi politiku i da je je promenio imidž Srbije čije interese štiti na balansiran način negujući prijateljstva širom sveta.

Predsednik Nikolić je podvukao hitnost u realizaciji donatorske konferencije i izrazio zahvalnost predsedniku Alžira i narodu na inicijativi i pomoći.
- Veoma nam je značajna pomoć afričkih zemalja i inicijativa da preusmerite sredstva koja ste predvideli za „Dan Afrike“, nam govori o vašoj solidarnosti i prijateljstvu - rekao je predsednik Srbije.
Manifestacija kojom se godinama u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu predstavlja kultura afričkog kontinenta, bila je zakazana za 26. maj, a otkazana je kako bi se pomoglo ugroženom stanovništvu. Osim uplaćivanja novca, taj muzej je organizovao i prikupljanje pomoći za ugroženo stanovništvo.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima