Račun DS opet blokiran, plate kasne dva meseca!

Kako mediji navode, DS je suočena s velikim finansijskim teškoćama, račun demokrta je u blokadi od prošlog četvrtka, zbog neizmirenih obaveza oko komunalnih taksi, duguju 39 miliona dinara na ime kredita koji su uzeli za finansiranje kampanje 2012, a plate kasne više od dva meseca

  • 12

Osim kadrovskih lomova i tenzija, DS je suočena i s velikim finansijskim teškoćama. Trenutno se čeka i odluka Agencije za restituciju da li će zgrada u Krunskoj biti vraćena starim vlasnicima, pišu Novosti.

Nepunih nedelju dana otkako je preuzeo kormilo stranke, lider demokrata Bojan Pajtić suočio se sa velikim finansijskim teškoćama u DS-u - novom blokadom računa, nedostatkom para za isplatu zarada zaposlenima, ali i s mogućnošću da ostanu bez vile u Krunskoj.

Kako saznaju Novosti, račun demokrta je u blokadi od prošlog četvrtka, zbog neizmirenih obaveza oko komunalnih taksi, još duguju 39 miliona dinara na ime kredita koji su uzeli za finansiranje kampanje 2012, a plate kasne više od dva meseca.

Prema rečima Ljiljane Kuzmanović, sekretara DS-a, oni čekaju i konačnu "presudu" Agencije za restituciju da li će zgrada koju koriste za sedište stranke biti vraćena naslednicima starih vlasnika.

- Ukoliko dobiju zgradu, pokušaćemo s njima da se dogovorimo oko iznosa kirije, koju sada plaćamo Poslovnom prostoru Vračar oko 150.000 dinara mesečno. O preseljenju na neku novu lokaciju nema govora, jer nedostaje novac. A ukoliko budemo morali da se iselimo iz Krunske, preselićemo se na lokacije koje već koristi DS - u Nušićevoj 6 i Terazijama 3 - kaže za Novosti Kuzmanović.

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić kaže nam da se uskoro očekuje okončanje postupka i rešenje po zahtevu da se naslednicima vrati zdanje u Krunskoj.

- Čekamo izjašnjenje Opštine Vračar vezano za građevinske radove koji su rađeni na toj zgradi i spise od suda vezane za ostavinsku raspravu - ističe on.

Podsećamo, poslovni računi DS-a bili su blokirani i u februaru ove godine za iznos od 96.925.398,86 dinara, zbog potraživanja jednog člana DS-a, preduzetnika iz Kikinde, a u martu 2013. svi računi su bili blokirani zbog neizmirenog kredita kod Razvojne banke Vojvodine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ap0calypto

    12. jun 2014 | 11:36

    Nisu na vlasti pa ne mogu krasti

  • Boki

    12. jun 2014 | 11:29

    Haha koja dva meseca, mozda u vrhu stranke? Oni do kojih pare posednje dolaze nisu primili dve plate za dve godine...

  • vladimir

    12. jun 2014 | 11:29

    pa tako i drzava koju ste vodili - PROPALA. pametan taj iz kikinde, nego moze li se vrati clanarina? i gde mi recite ko je kriv za KANAL? ja cu Vam kazem SVI VI ZAJEDNO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA