Vlada izdvaja milijardu dinara za poplavljena područja

- Sredstva će preko Programa Fonda za razvoj po povoljnim uslovima, moći da koriste privredni subjekti za kupovinu nove i remont oštećene opreme, sanaciju objekata i finansiranje trajnih obrtnih sredstava - odlučeno je na današnjoj sednici

  • 13

Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sednici da izdvoji milijardu dinara za obnovu privrede na poplavljenim područjima, a sredstva će ići preko Programa Fonda za razvoj Republike Srbije.

- Sredstva će preko Programa Fonda za razvoj po povoljnim uslovima, moći da koriste privredni subjekti za kupovinu nove i remont oštećene opreme, sanaciju objekata i finansiranje trajnih obrtnih sredstava - rečeno je u saopštenju posle sednice vlade.

Kako se precizira, krediti će biti odobravani do visine procenjene štete, sa rokom otplate do 7 godina za investicione kredite i do 4 godine za kredite za trajna obrtna sredstva, a kamatna stopa je 1,5 odsto godišnje.

- Maksimalan iznos jednog korisnika sa povezanim licima može biti do 1,85 miliona dinara i ne može biti veći od visine procenjene štete rečeno je u saopštenju u kome se navodi da će Program, sa detaljnim kriterijumima i procedurama biti objavljen na sajtu Fonda za razvoj Republike Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    14. jun 2014 | 12:08

    Aaa neeee. Gradjani Srbije izdvajaju a Vlada samo preusmerava njihov novac.

  • new smyrna

    14. jun 2014 | 12:39

    lopove za bandere .. nista manje od toga . molili CEO svet za pomoc a sada daju zajam ... po povoljnim uslovima narodu koji radi takoreci za djabe

  • new smyrna

    14. jun 2014 | 12:35

    moci ce DA koriste sredstva po povoljnim uslovima .... to znaci zajam .... a sanovac skupljen iz celog sveta kao pomoc poplavljenima ... sta he sa Tim novcem . Dali se to taj novac daje na zajam ... po povoljnim uslovima ... dok se drustvo lako cemo casti sa sampanjcem..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA