SRS: Šešelj ponovo operisan

Radikali navode da je lider SRS ponovo operisan u bolnici izvan Haškog tribunala. Država spremna da ponudi garancije da se pusti na privremenu slobodu kako bi se lečio u Srbiji

  • 0

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj juče je ponovo operisan u bolnici izvan Haškog tribunala jer defibrilator, koji mu je ugrađen početkom janaura, nije bio ispravan, saopštio je SRS.

Šešelju je sada ugrađen isti aparat kome su zamenjene elektrode, a lekari tvrde da aparat sada dobro radi.

Međutim, SRS navodi da se on i dalje oseća loše i da ne primećuje nikakvo poboljšanje.

Portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić je rekla da ne može da iznosi bliže detalje o njegovom zdravlju, jer za to nema dozvolu otpuženog.

- Mogu da potvrdim isto što i juče da je Šešelj prebačen u bolnicu radi lekarskog tretmana. Ne mogu da kažem ništa više od toga, jer Šešelj Sekretarijatu Tribunala nije odobrio da obelodanjuje informacije o njegovom zdravlju - ponovila je Jelačićeva.

Kako je najavljeno, Šešelj će već u toku dana biti vraćen u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala.

Istovremeno, kako pišu Novosti, Srbija je spremna da ponudi garancije da se Vojislav Šešelj pusti na privremenu slobodu posle iznošenja završnih reči, pre svega kako bi mogao da se leči.

Prvi korak, međutim, mora da napravi sam Šešelj tako što će podneti zahtev za to, što on, međutim, do sada nije uradio.

(Beta/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA