ODLAZI PAJTIĆ: Mirović premijer Vojvodine!

- Igor Mirović je određen ispred stranke za Pokrajinu, a da li će zauzeti mesto premijera Vojvodine, o tome će odlučiti stranački organi - kaže Miloš Vučević

  • 22

Funkciju premijera u rekonstruisanoj Vladi Vojvodine preuzeće Igor Mirović, potpredsednik Srpske napredne stranke, saznaje Danas.

Iako Predsedništvo SNS tek treba da zaseda o toj temi i da se izjasni o kadrovskim rešenjima koja će preuzeti funkcije u strukturi buduće vlasti, Mirović je još pre nekoliko meseci u stranci pozicioniran kao prvi čovek za Vojvodinu koji će sesti u premijersku fotelju.

To je i razlog zbog kojeg ga predsednik SNS i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nije postavio na neku od funkcija vlasti na republičkom nivou.

Neformalni razgovori naprednjaka sa strankama koje čine vojvođanski parlament uveliko traju, a zvanični bi trebalo počnu u narednih desetak dana. To znači da bi, kako tvrde sagovornici Danasa, glasanje za rekonstrukciju, odnosno "obaranje“ vlasti aktuelnog premijera Vojvodine i lidera DS Bojana Pajtića, trebalo da se dogodi početkom jula meseca.

Prema rečima Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada i funkcionera SNS, "konkretno ime budućeg premijera Vojvodine odrediće stranka u vremenu koje bude relevantno“.

- Igor Mirović je određen ispred stranke za Pokrajinu, a da li će zauzeti mesto premijera Vojvodine, o tome će odlučiti stranački organi - istakao je za Danas Vučević.

Gojko Radić, član Predsedništva SNS, pozdravlja odluku SRS da daju podršku za obaranje vlasti DS u Vojvodini.

- Mi imamo podršku za rekonstrukciju vlade i bez radikala, koji su se izjasnili da će glasati za skidanje Bojana Pajtića sa vlasti, ali i da neće podržati stvaranje nove većine bez izbora. Očekujem da se do kraja meseca dogovorimo sa strankama koje podržavaju rekonstrukciju i da početkom jula već imamo glasanje u Skupštini Vojvodine - ističe za Danas Radić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Najprovokator

    16. jun 2014 | 13:03

    I Pajtić i Goran Ješić da se pritvore za mnogobrojne kradje i prevare...naravno dok se ne dokaže da su nevini...

  • satić

    16. jun 2014 | 13:07

    Moja podrska i cestitke gradjanima Vojvodine. Konacno ce i vama da bude bolje,odlaskom Pajtića.

  • Banderaš

    16. jun 2014 | 10:46

    Ne zna se koji je gori,ali ipak mislim da ce se sada zlo i legalizovati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA