ŠEŠELJ IZ HAGA PORUČUJE: Neću se javljati policiji, niti nositi nanogice, baviću se politikom!

- Neću napuštati teritoriju Srbije, ali neću se ni periodično javljati policiji, niti nositi ogrlice ili narukvice, kojima se vređa ljudsko dostojanstvo - poručuje lider SRS-a

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj predao je pretresnom veću Haškog tribunala svoje izjašnjenje o mogućnosti da mu se privremeno ukine pritvor u kojem kaže da neće pristati na ograničenja, kao i da će držati govore, davati intervjue novinama, gostovati u emisijama i kritikovati Tribunal!

Vojislav Šešelj oštro protestvuje zbog neodržavanja statusnih konferencija u njegovom predmetu nakon iznošenja završnih reči, iako član 65 bis Pravilnika o popstupku i dokazima predviđa da se, nezavisno od faze postupka, statusne konferencije moraju održati u roku ne dužem od 120 dana od poslednje statusne konferencije. Pravilnik naglašava da su statusne konferencije mesto gde optuženi može pokrenuti pitanja u vezi sa predmetom uključujući zdravstveno stanje i uslove pritvora.

On u svom odgovoru oštro protestuje zbog nedonošenja odluke o ukidanju pritvora, pa čak i nerazmatranja tog pitanja u razmacima koje nalaže Međunarodno običajno pravo.

Prema njegovim rečima, obaveza Pretresnog veća bila je da u određenim vremenskim razmacima preispituje odluku o pritvoru i odmah po prestanku razloga za pritvor donese odluku o njegovom ukidanju.

On je obavestio Pretresno veće da će ukoliko bude oslobođen, jedino pristati na ograničenje  - "da neće napuštati teritoriju Republike Srbije".

Šešelj takođe kaže da se neće periodično javljati policiji, niti nositi ogrlice, narukvice ili nanogice, kojima se vređa ljudsko dostojanstvo, da će učestvovati u političkom životu Srbije i na javnim skupovima, kao i da će davati intervjue novinama i gostovati u televizijskim emisijama, a posebno ističe da će javno kritikovati Haški tribunal kao nelegalni međunarodni sud.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xion Zar

    17. jun 2014 | 11:11

    Najzad, nakon toliko godina nepravde. Biće najzad malo novine u političkoj žabokrečini srpskog evrounijatizma. Mora neko da malo razdrma ovaj uspavani narod, da ga podseti na prave istine, na to da se ne prodaje duša za večeru, da se ne može u savez sa takozvanim "civilizovanim" ubicama koji više od 500 godina pljačkaju gde stignu na sve 4 strane sveta, jer ako se ujedinimo sa njima, postajemo isti kao oni te će prokletstvo koje je na njima, pasti i na nas i našu decu. Nisu beli evropejci i Amerikanci bogati zato što rade, već zato što kad god im nešto zatreba odu po to ognjem i mačem tamo gde ga ima... u Aziju, Latinsku Ameriku, Afriku, Australiju, Istočnu Evropu, a sada se spremaju i na Rusiju. Dobro nam došao Vojvodo.

  • Zoran

    17. jun 2014 | 11:15

    Ja nisam njegov obozavalac ali iskreno se divim njegovoj doslednosti i nepokolebljivosti. Postujem ga zbog toga jer te osobine su u danasnje vreme retkost.

  • Milos

    17. jun 2014 | 10:45

    Bravo kralju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA