LEX SPECIALIS OPET U SRBIJI: Spreman novi Zakon o saniranju posledica poplava!

- Posle više desetina godina donosi se jedan ovakav zakon koji će biti lex specialis i koji će derogirati određene odredbe drugih zakona kako bi se moglo pristupiti merama - rekao je pomoćnik ministra privrede Dejan Radulović

  • 2

Novi Zakon o saniranju posledica u poplavljenim područjima, koji Vlada Srbije priprema, biće lex specialis sa rokom primene do godinu dana, najavio je danas pomoćnik ministra privrede Dejan Radulović.

Radulović je, na zajedničkoj sednici Odbora za mala i srednja privredna društva i Foruma MSPP Privredne komore Srbije, istakao da će za primenu zakona i koordinaciju sa ministarstvima i drugim institucijama biti zadužena Kancelarija za poplavljena područja, koja je već formirana.

- Posle više desetina godina donosi se jedan ovakav zakon koji će biti lex specialis i koji će derogirati određene odredbe drugih zakona kako bi se moglo pristupiti merama - rekao je Radulović.

On je podsetilo da je ministarstvo iniciralo da se krene i sa podrškom privrednim subjektima, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima sa poplavljenih područja.

Fond za razvoj Srbije nedavno je doneo program za tu namenu, ukupne vrednosti od milijardu dinara, rekao je on i podsetio da su u pitanju krediti sa kamatnom stopom od jedan odsto, te da je najviša vrednost koja se dodeljuje 1.850.000 dinara.

Krediti mogu biti investicioni do sedam godina sa grejs periodom od dve godine, a mogu biti i za trajna obrtna sredstva sa periodom davanja do četiri godine i grejs periodom od godinu dana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jimmy Page

    19. jun 2014 | 15:10

    U Srbiji ne postoji ništa obično i normalno,ovde je sve lex specijalis!!

  • Sve znam

    19. jun 2014 | 19:34

    LEX SPECIJALIS MOZE RESITI MNOGE PROBLEME DRZAVE.PRIVREMENIM ODUZIMANJEM IMOVINE I BLOKADOM BANKARSKIH RACUNA,DOK NE DOKAZU LEGALNOST,NEPRISTPJNO BOGATIM,OTVARANJEM DOSIJEA,KONACNIM RESAVANJEM KRIMINALNIH PRIVATIZACIJA,BANKARSKIH HIPOTEKA I SL.TU JE NOVAC KOJIM SMO SVI ZADUZENI!!$

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA