VUČIĆ: Vladi Srbije neće naređivati Darko Šarić, a ni Čume, svi šefovi policije biće smenjeni!

Predsednik Vlade rekao je da je policija uvek bila stub države, ali da su policijske službe počele da se bave politikom

  • 89

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nakon sednice Biroa za koordinaciju službama bezbednosti Srbije rekao je da je policija uvek bila stub države, ali da su policijske službe počele da se bave politikom i imaju sve veći uticaj na medije. Kako je dodao, Vladi Srbije neće naređivati Darko Šarić, ali njom neće upravljati ni Ljubiša Buha Čume!

 

- U svom ekspozeu sam rekao da su modernizacija Srbije i reforme najvažniji cilj koji ćemo uraditi. Suočili smo se sa napadima na državu sa svih strana. Policija je uvek bila uz državu i njen stub. Ja sam uvek imao izvanrednu saradnju s ljudima iz policije: od istrage 24 privatizacije do drugih važnih predmeta sa kojima smo pokazali svima da mora da se poštuje zakon i da se nikome ne isplati da krade. Ja sam svima zahvalan na tome - rekao je Vučić.

 

Kako je dodao, uprkos dobroj saradnji bilo je i problema.

 

- Postojao je samo jedan problem na koji sam uvek svima ukazivao, a to je da sem akcije Grom 1 nismo imali nikakvu akciju protiv suzbijanja narkotika. Tražio sam rezultate i rekao da upotrebe sva raspoloživa sredstva, ali tada se videlo da postoje neke unutrašnje stvari koje su "važnije". Akcija se svela na upade na spavove, a ništa nije postignuto. To se dešava u prethodnih 20 godina pa do sada - rekao je Vučić.

 

 

Vučić je istakao da je država donela sledeću odluku: "Zbog objektivnih okolnosti, a u skladu sa inicijativom ministra policije Nebojše Stefanovića, svi šefovi uprava policije biće smenjeni".

 

On je rekao da je to je u ovom momentu bio jedini način, kao i da direktor policije Milorad Veljović neće biti smenjen.

 

- Danas bi i Veljović bio smenjen da nije izabran na konkursu. Ne zato što je kriv, već iz moralnih razloga - rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

 

Na konferenciji za medije bili su prisutni Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović.

 

 

Podsetimo, premijer Aleksandar Vučić sazvao je sednicu Biroa za koordinaciju službama bezbednosti koja je počela u 15 časova, a tema razgovora bila je situacija u MUP-u Srbije.

 

Ranije danas, u Predsedništvu Srbije sastali su se Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović.

 

- Potrebno je da se nastave reforme započete u policiji. Ono čime nisam zadovoljan je borba protiv kriminala u samoj policiji, kao i borba protiv narko-dilera. U toj borbi nisu postignuti gotovo nikakvi rezultati - rekao je tada predsednik Srbije, Nikolić.

 

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • On_

    20. jun 2014 | 17:25

    Pa zar nije kontradiktoran? Kaze nece Saric naredjivati, a on smenio Rodjka Milovica samo zato sto ga je Saric spomenuo, a on prosao poligraf i dokazao da je laz !!! Ovo je budalastina, ovde je tacno Saric odredjivao ko ce biti smenjen! Kome vi pricate o kriminalu kad im verujete vise nego casnim generalima koji su ih i strpali iza resetaka ?

  • Miloš

    20. jun 2014 | 17:50

    Narod to ne treba da zna! Vi treba narodu da obezbedite standard a ne da zivi zivotom nedostojnog coveka! Obicno zamazivanje ociju naroda koji izumire u bedi i jadu.

  • Vr 46

    20. jun 2014 | 18:08

    A veljovic? Sta je on foca od stotinu ljeta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA