SKUPŠTINSKA ŠPIJUNKA TELEGRAFA: U poslaničkim klupama čak 22 penzionera!

Od 22 narodna poslanika samo njih troje uzima razliku između penzije i poslaničke plate, dok je 19 donelo odluku da zarađuje u parlamentu

  • 9

U Skupštini ima 250 narodnih poslanika od kojih su, prema zvaničnim podacima, čak 22 aktivna penzionera, koji sede u klupama najvišeg zakonodavnog tela Srbije!

Ovo i nije toliko čudno kad se zna da je Partija ujedinjenih penzionera Srbije deo vladajuće koalicije. Međutim, prema podacima koje je Telegraf.rs dobio iz Skupštine Srbije, nisu svi skupštinski penzioneri iz PUPS-a.

"Viđeniji" penzioneri u poslaničkim klupama su: Dragoljub Mićunović (DS), Konstantin Arsenović (PUPS), Momo Čolaković (PUPS), Milorad Mijatović (SDPS), Milutin Mrkonjić (SPS), Momir Stojanović (SNS)...

Još jedan od penzionera koji može ući u grupu viđenijih je i najstariji poslanik Milan Korać (85), koji je presedavao sednicama Skupštine Srbije do izbora Maje Gojković na to mesto.

Najstariji naprednjak i penzioner koji dolazi iz redova najjače stranke u Srbiji i stožera Vlade je Vučeta Tošković (73).

Zanimljiva je činjenica da od 22 narodna poslanika samo njih troje uzima razliku između penzije i poslaničke plate, dok je 19 donelo odluku da zarađuje u parlamentu.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    24. jun 2014 | 20:35

    A jel' ce da im ukinu - "Bus - Plus"? ...

  • Nina

    25. jun 2014 | 09:23

    Najtužnije je što u ovoj jadnoj zemlji ima veoma , za naše prilike, visokih penzija, kao što su vojne.Zatim, neko je izmislio nacionalne penzije, koje su deljene bez kriterijuma, odnosno isključivo po vezi. Zašto bi ovi narodni pevači imali nacionalnu penziju, pevali su isključivo za svoj duboki džep, žive veoma bogato itd. Znači pare građana se tako bezobrazno i bahato troše, bez ikakve kontrole da je to neizdrživo i za bogatije zemlje a kamoli za ovako siromašnu Srbiju.I na kraju zemlju nije opljačkao narod nego političari i tajkuni i zato najveći teret treba da podnesu ta gospoda a ne već opljačkani građani.

  • Talicni Tom

    24. jun 2014 | 21:26

    Da li je to po zakonu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA