Šešelja puštaju kao dodatni pritisak na Srbiju, čeka ga i "ubistvo Đinđića"! (VIDEO)

Pre skoro 11 i po godina kada se Vojislav Šešelj predao Haškom tribunalu Specijalni sud protiv njega pokrenuo je istragu o navodnoj umešanosti u ubistvo Zorana Đinđića, a njegovim povratkom u Srbiju mogao bi da se ponovo pokrene taj postupak

  • 93

Bivši predsednik veća Specijalnog suda, danas advokat Marko Kljajević kaže za "Novosti" da se lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj nije našao na optužnici za ubistvo Zorana Đinđića jer tužilaštvo nije navelo pravi razlog i dodaje da bi s pred beogradskim Specijalnim sudom mogao nastaviti postupak protiv lidera radikala zbog sumnje da je umešan u ubistvo premijera!

- Prema Zakonu o saradnji sa Haškim tribunalom protiv okrivljenog pred domaćim sudom obustavlja se istraga do okončanja postupka pred Tribunalom u Hagu. A drugi razlog koji bi mogao da ukoči ovaj postupak je taj da tužilaštvo odustvane od predmeta iz materijalno-pravnih razloga - rekao je Kljajević.

Podsetimo pre skoro 11 i po godina kada se Vojislav Šešelj predao Haškom tribunalu Specijalni sud protiv njega pokrenuo je istragu o navodnoj umešanosti u ubistvo Zorana Đinđića. Tačnije istražni sudija Vučko Mirčić i zamenik tužioca za organizovani kriminal Milan Radovanović saslušali su lidera radikala početkom avgusta 2003. godine u Hagu zbog sumnje da je izvršio krivična dela udruživanje radi neprijateljske delatnosti i ubistvo predstavnika najviših državnih organa.

Tužilaštvo je teretilo Šešelja da je zajedno sa Acom Tomićem, Radetom Bulatovićem, Radetom Mikelićem i Draganom Vujičićem u drugoj polovini 2002. godine u Zemunu postao pripadnik zavere koju su organizovali Dušan Spasojević i Milorad Ulemek Legija sa ciljem - ubiti Zorana Đinđića.

Specijalno tužilaštvo sumnjičilo je Šešelja da je "više puta u svojoj kući i u kući pokojnog Spasojevića u Šilerovoj ulici kontaktirao sa Spasojevićem i Lukovićem koji su navodno novčano pomagali SRS.

Lider SRS-a Vojislav Šešelj sve ove navode je opovrgao tvrdeći da je cilj tih navoda da se sve prebaci na "političke protivnike dosmanlijskog režima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ĆupričaninSWE

    26. jun 2014 | 11:20

    Kakve gluposti! On je to organizovao, a Toma I Vučić nisu imali pojma!? A šta je sa Čedom Jovanovićem, on je često bio u Šilerovoj?

  • Dejan

    26. jun 2014 | 11:11

    Velika je nepravda učinjena nad ovim čovekom...klasičan odnos Evrope prema našoj zemlji. Ništa se nije promenilo od pripovetke Jazavac pred sudom. Dobro došao kući brate Srbine!

  • leka

    26. jun 2014 | 11:52

    Ostavite coveka na miru ,Da zivi malo svoj zivot kako treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA