Parking će morati da plaćaju i politički funkcioneri!

- Nemamo ništa protiv da stranke imaju rezervisana mesta, ali je nedopustivo da ih ne plaćaju, kad već to moraju svi ostali građani. Mi smo da se uvede komunalni red, koji će svi morati da poštuju, ali da se uvede stroža kontrola. Čekamo da se ukloni signalizacija ispred partijskih mesta, pa ćemo taj prostor staviti na raspolaganje građanima - kaže Andrija Čupković, direktor "Parking servisa"

  • 10

Funkcioneri političkih stranaka više neće moći svoje automobile da parkiraju besplatno u centru Beograda. Gradski sekretarijat za saobraćaj odlučio je da ukine rezervisana parking mesta za sve one koji tu uslugu nisu plaćali u poslednje dve i po godine, prenosi Informer.

Reč je o 30 zakupljenih parking mesta koje je u pomenutom periodu bez ikakve naknade koristilo sedam stranaka: DS, SPS, DSS, URS, PUPS i SDPS, zbog čega je gradski budžet ostao uskraćen za prihod od 80.377.200 dinara.

Gradski menadžer Goran Vesić za Informer ističe da parkiranje više neće biti besplatno i da će stranke, ukoliko žele zakup parking mesta, odsad morati da plaćaju račune na mesečnom nivou.

- Sekretarijat za saobraćaj je u proteklom periodu utvrdilo koliko parking mesta u glavnom gradu političke stranke koriste besplatno, što im nije dozvoljeno ni jednom gradskom odlukom. U skladu sa tim svima je poslat dopis da se izjasne koliko mesta žele da zadrže, uz obavezu da njihovo korišćenje plaćaju redovno. I niko nije odgovorio, niko neće da plaća. Sve partije će odsad za usluge parkinga dobijati mesečne račune - kaže gradski menadžer Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, do kraja nedelje sva parking mesta biće pretvorena u zonska i biće dostupna svim građanima. Direktor "Parking servis", Andrija Čupković, podržava ovakvu odluku Sekreterijata jer smatra da za političke partije treva da važe ista pravila kao i za sve ostale građane.

- Nemamo ništa protiv da stranke imaju rezervisana mesta, ali je nedopustivo da ih ne plaćaju, kad već to moraju svi ostali građani. Mi smo da se uvede komunalni red, koji će svi morati da poštuju, ali da se uvede stroža kontrola. Čekamo da se ukloni signalizacija ispred partijskih mesta, pa ćemo taj prostor staviti na raspolaganje građanima - kaže Andrija Čupković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • darxy

    30. jun 2014 | 18:03

    Ladno do sad nisu placali...

  • Boris

    30. jun 2014 | 18:30

    Nemaju para zao mih je

  • Zeljko

    30. jun 2014 | 18:42

    Treba im obezbediti parking ali im naplatiti godinu dana unapred ko i nama obicnim smrtnicima i tako svake godine pa ko voli nek izvoli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA