Ružica Đinđić: Srbiji je važno iskustvo Nemačke!

- Nemačko iskustvo može Srbiji puno pomoći u evropskoj integraciji - podvukla je funkcionerka DS-a komentarišući održavanja panel diskusije "Novi početak prema Briselu - Srbija na putu ka Evropskoj uniji"

  • 12

Ružica Đinđić ocenila je da je saradnja sa Nemačkom veoma bitna, jer nemačko iskustvo može Srbiji puno da pomogne u evropskoj integraciji.

Počasna predsednica Foruma Srbija-Nemačka Ružica Đinđić je, povodom održavanja panel diskusije "Novi početak prema Briselu - Srbija na putu ka Evropskoj uniji", istakla da je raduje što bilateralna saradnja dve zemlje, koju je otpočela vlada Zorana Đinđića, ima veliku podršku nemačkih partnera.

Đinđićeva je, u izjavi Tanjugu, naglasila da očekuje pre svega da bude dalje nastavljen podsticaj privredne saradnje.

Okretanje ka Nemačkoj, kako je dodala, vrlo je značajno i zato je posebno raduju izjave premijera Vučića koji je tokom proteklih dana govorio o otvorenoj podršci Nemačke, koja je jedna velika, stabilna i ozbiljna zemlja.

- Nemačko iskustvo može Srbiji puno pomoći u evropskoj integraciji - podvukla je Ružica Đinđić.

Ona je dodala da želi da Srbija ima evropsku budućnost i da je to bila i želja njenog supruga, te da podržava ostvarenje takvog cilja.

Panel o novom putu Srbije prema EU, koji se održava u Berlinu, u organizaciji Foruma Srbija Nemačka i nemačkog Saveta za spoljnu politiku, otvorili su srpski premijer Aleksandar Vučić i šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer.

Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer rekao je danas da će Nemačka podržati Srbiju na njenom putu ka EU, ali da neće smanjivati uslove.

Srbija želi da bude iskren i otvoren partner međunarodnoj zajednici, čineći sve što obeća i namerava da obavi svoje zadatke na putu ka EU, izjavio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    30. jun 2014 | 15:05

    SRBIJI JE NAJVAŽNIJE. ISKORENITI STARE NAVIKE. LOPOVLUK I LOPOVLUK......

  • русиа

    30. jun 2014 | 15:16

    Србији је изгледа најбоље да буде без срба г. Ђинђић ???

  • Zoran

    30. jun 2014 | 16:50

    Muka mi je vise od evropskih integracija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA