Đilas: Želim još jedan mandat gradonačelnika

Dragan Đilas objasnio je da želi da ostane na sadašnjoj funkciji kako bi dovršio započete poslove, i istakao da to neće biti lako jer je Aleksandar Vučić "ozbiljan protivkandidat"

  • 0

Zamenik predsednika DS i gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas izjavio je da i u narednom mandatu želi da bude prvi čovek glavnog grada kako bi njegov tim dovršio započete poslove, i podsetio da će se odgovor na pitanje da li će biti raspisani izbori na svim nivoima znati u toku sledeće sedmice.

On je kazao da neće biti jednostavno i lako da ponovo osvoji gradonačelnički mandat, budući da je Aleksandar Vučić ozbiljan protivkandidat, kao i da u Beogradu ima dosta onih koji su nezadovoljni, kao i onih koji će na lokalu glasati za iste stranke za koje glasaju na republičkom nivou.

- Želim da budem gradonačelnik, jer sam započeo neke poslove u prethodne četiri godine. Verujem da moj tim dobro radi svoj posao i da treba da završi poslove, za koje nam treba još jedan mandat. Biti gradonačelnik Beograda je ogromna privilegija, jer sa te pozicije možete da uradite mnoge stvari i da ih promenite. Tu nema visoke politike, to je život - naveo je Ðilas, dodajući da želi ponovo da bude gradonačelnik, a ne premijer, jer su mnoga pitanja na republičkom nivou, poput Kosova i Metohije, teško rešiva.

Ðilas je rekao da je na predsedniku Srbije Borisu Tadiću da donese odluku o tome da li će podneti ostavku i tako omogućiti da istovremeno budu održani i predsednički izbori.

Govoreći o kandidatu za premijera DS, Ðilas je istakao da predstojeći parlamentarni izbori nisu izbori za premijera, već za parlament.

Telegraf.rs / Agencije

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA