Đuriću zabranjen ulazak na Kosovo!

- Današnji pokušaj sprečavanja ulaska predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju na teritoriju AP Kosovo i Metohiju je flagrantno kršenje Sporazuma Beograda i Prištine i nepoštovanje dogovora o slobodi kretanja i kršenje svih principa koji su dogovoreni za ovu tematiku - izjavio je direktor Vladine Kancelarije za KiM

  • 10

Direktoru Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću nije jutros dozvoljen ulazak na sever Kosova uz obrazožlenje da je to stiglo iz Prištine.

- Današnji pokušaj sprečavanja ulaska predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju na teritoriju AP Kosovo i Metohiju je flagrantno kršenje Sporazuma Beograda i Prištine i nepoštovanje dogovora o slobodi kretanja i kršenje svih principa koji su dogovoreni za ovu tematiku - izjavio je Đurić novinarima na prelazu Jarinje.

On je izrazio bojazan da takva odluka Prištine neće ostati bez posledica.

- Sasvim sigurno to neće omesti institucije države Srbije u normalnom funkcionisanju ali se isto tako bojim da je to loš signal kada je reč o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine - rekao je Đurić i apelovao na međunarodnu zajednicu da utiče kao bi se svi probvlemi rešavali kroz dijalog .

- Niko nas neće sprečiti ni zaustavljati u obavljanju našeg posla - poručio je Marko Đurić.

Đurić je sa saradnicima danas trebalo da položi kamen temeljac za zgradu u Banjskoj, obiđe opštinu Zveačan i Kombinat Trepču i razgovara sa predstavnicima Srba sa severa Pokrajine.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SMEDEREVAC

    1. jul 2014 | 13:30

    Ovo se vidi da je ocigledna za...cija.I kazite mi cije je KIM Dosta mi je demagogije jer i sam sebe uveravam u nesto sto znam da nije realno.Tako se tesim i onda mi je lakse.

  • Imenjak

    1. jul 2014 | 13:21

    Pa to je drzava nemozes uci kad oces, ne kao kod nas ulazi ko kad hoce i bezi

  • dragan .

    1. jul 2014 | 13:16

    A sta da radi obican srbin na kosovu i metohiji sa vasim sporazumom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA