VLADA SRBIJE: Daćemo garancije za Šešelja ako bude poštovao uslove koje mu odredi tribunal!

- Vlada Republike Srbije spremna je da pruži garancije za privremeno puštanje na slobodu optuženog Vojislava Šešelja Međunarodnom tribunalu za krivično gonjenje lica odgovornih za teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava pod uslovom da se optuženi Vojislav Šešelj, u pravno obavezujućoj formi, izjasni da će poštovati sve uslove koje odredi ili sa njim dogovori nadležno sudsko veće MKTJ - navodi se u saoštenju Vlade Srbije

  • 21

Povodom odluke Sudskog veća Međunarodnog tribunala za krivično gonjenje lica odgovornih za teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava počinjena na teritoriji bivše Jugoslavije, kojom se od Vlade Srbije traže garancije za privremeno puštanje na slobodu optuženog Vojislava Šešelja, Vlada Republike Srbije odlučila je na večerašnjoj sednici da Sudsko veće obavesti o sledećem:

" Vlada Republike Srbije, shodno članu 36. Zakona o saradnji Srbije i Crne Gore sa Međunarodnim tribunalom za krivično gonjenje lica odgovornih za teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava počinjena na teritoriji bivše Jugoslavije od 1991. godine, davala je garancije za sve državljane Republike Srbije optužene pred MKTJ koji su se zahtevom obratili i tražili da Republika Srbija garantuje da će ispuniti sve uslove koji budu bili određeni u odlukama sudskih veća MKTJ.

U dosadašnjoj praksi Vlada Republike Srbije je uspešno sprovela sve naloge o privremenom puštanju na slobodu državljana Republike Srbije optuženih pred MKTJ.

Vlada Republike Srbije spremna je da pruži garancije za privremeno puštanje na slobodu optuženog Vojislava Šešelja Međunarodnom tribunalu za krivično gonjenje lica odgovornih za teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava počinjena na teritoriji bivše Jugoslavije od 1991. godine, pod uslovom da se optuženi Vojislav Šešelj, u pravno obavezujućoj formi, izjasni da će poštovati sve uslove koje odredi ili sa njim dogovori nadležno sudsko veće MKTJ“, navodi se u saoštenju Vlade Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    1. jul 2014 | 20:37

    Potpuno sam apoliticna, ali smesno je sta radi taj nazovi sud. Coveka ne mogu da osude posle tolikih godina, a opet oni njega uslovljavaju necim! Apsurdno! Treba on njih da tuzi za sve godine provedene u zatvoru!

  • toplistanadrealista

    1. jul 2014 | 20:14

    Privremeno pustanje na slobodu? Vlada Srbije treba da trazi potpuno oslobadjanje dr. Vojislava Seselja. Sloboda za dr. Seselja!

  • 3oka

    1. jul 2014 | 20:06

    Jasno je rekao šta očekuje od puštanja na slobodu, tako će i uraditi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA