Gašić: Uskoro ukidanje viza za UAE!

- Zaključivanje sporazuma o ukidanju viza za diplomatske pasoše ima za cilj dalje razvijanje bilateralnih odnosa, a posebno u cilju intenziviranja političke i ekonomske saradnje“ - rekao je ministar odbrane Srbije

  • 3

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da će sporazum o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša između Vlada Srbije u Ujedinjenih Arapskih Emirata dovesti do daljeg jačanja privredne i političke saradnje ove dve zemlje.

On je predstavljajući predlog Zakona o potvrđivanju ovog sporazuma pred poslanicima najavio i da bi u narednom periodu ta odluka trebalo da bude zamenjena bilateralnim sporazumom o ukidanju viza za sve vrste pasoša građana obe države.

- Zaključivanje sporazuma o ukidanju viza za diplomatske pasoše ima za cilj dalje razvijanje bilateralnih odnosa, a posebno u cilju intenziviranja političke i ekonomske saradnje“ - rekao je Gašić.

Kao primere već razvijene ekonomske saradnje sa UAE, Gašić je naveo kredit od milijardu evra za budžet, kredit od 97 miliona dolara za navodnjavnje od Fonda za razvoj Abu Dabija, ali i osnivanje Er Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    2. jul 2014 | 15:26

    Siper...evo vec nam je bolje

  • MMilan

    2. jul 2014 | 19:08

    Odlicno...bas imam nameru tamo da idem cim skupim od plate par hiljada eura...znaci nikad

  • Rale

    2. jul 2014 | 16:33

    Nije resenje ukidanje diplomatskih pasosa problem je vizni rezi za gradjanstvo.U UAE radi i zivi izmedju 5 i 10 hiljada nasih ljudi koji se suocavaju sa regulisanjem vizirnja ulaska u tu zemlju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA