BAHATI FUNKCIONERI: Niko ne zna tačan broj službenih vozila u Srbiji!

- Od ukupno 29.966 službenih vozila u 2012. godini, 6.244 prešlo je 67 miliona kilometara, a sa tom kilometražom 1.675 puta može se obići zemaljska kugla - kaže predsednik Državne revizorske institucije

  • 8

Srbija nema uređen sistem korišćenja voznog parka, sve se svodi na odnos rukovodilaca i zaposlenih, što može da bude i veliki prostor za rasipništvo, izjavio je predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović.

- Zato su u našem izveštaju dati podaci o odstupanju kilometraže za iste relacije, ko je koristio vozila tokom vikenda i praznika i ko je i kada prelazio više od 605 kilometara dnevno - rekao je Sretenović objašnjavajući detalje nedavno okončane revizije o svrsishodnosti korišćenja službenih vozila u 2012. godini.

- Zaključak revizije je da Srbija ne može i ne sme da dozvoli neuredjenost upotrebe vozila - rekao je Sretenović, ističući da je na Vladi "da što pre normativno uredi ovu oblast".

Komentarišući podatak iz izveštaja, prema kome je od ukupno 29.966 službenih vozila u 2012. godini, 6.244 prešlo 67 miliona kilometara, on kaže da se sa tom kilometražom "1.675 puta može obići zemaljska kugla".

Na pitanje da li se iz izveštaja može izvući zaključak da se službena vozila u Srbiji koriste "neekonomično i neefikasno", Sretenović je rekao da se to ne može "jednoznačno zaključiti"

- Kao revizor mogu da kažem da postoji visok rizik za neekonomično i neefikasno korišćenje službenog voznog parka - istakao je on.

- Imena ljudi koji su službena vozila koristili u nezakonite svrhe nisu objavljena "u cilju sprovođenja istrage i neometanja javnog tužioca", a krivična prijava sa pratećom dokumentacijom predata Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu - rekao je Sretenović.

On je istakao da do sada nije bilo nikakvih pritisaka da se neki izveštaji ne objave i dodao da ne očekuje nikakve vrste pritisaka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niske

    4. jul 2014 | 08:26

    Stavite im gps kao sto svaki komercijalista na terenu i vocac imaju

  • Komentator

    4. jul 2014 | 08:47

    Naravno da treba urediti sve sto se tice sluzbenih vozila i voznih parkova, ali da li je gospodin Sretenovic merodavan da radi tako nesto?! Covek koji je napravio dramu u upravi za zajednicke poslove kada je odbijen njegov zahtev da mu se dodeli audi A6, koji je u svojoj instituciji zaposlio sina pomocnika direktora za poslove saobracaja uprave za zajednicke poslove "kao svog vozaca", covek koji i pored toga sto nema pravo da vozi taj isti auto to radi bez ikakve grize savesti i sa njim putuje u nis gotovo svakog vikenda (sa sve rotacijama...), a na kraju ne treba zaboraviti i da je cuvena pljacka veka uradjena sa vozilom koje je bilo dodeljeno revizoru a koje mu je ukradeno ispred kuce

  • Karadjordje

    4. jul 2014 | 09:16

    Gprs i stvar resena. Ali nece lopovi to da dozvole dok ih ne pritegnemo. Opozicija 0 !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA