OVO SU SVI SAVETNICI U VLADI SRBIJE: Na svakog ministra po tri savetnika i sekretara!

Kada se saberu "saradničke snage" na koje ima pravo svaki ministar, izgleda da ima daleko više "desnih ruku" nego šefova resora. Svaki ministar bi trebalo da dobije pravo na tri sekretara i tri savetnika, što znači da će našim ministrima u radu pomagati oko 120 ljudi

  • 13

Broj saradnika, na koje ministri imaju pravo, trebalo bi da bude definisan od strane Vlade Srbije, a prema za sada nezvaničnim informacijama, šefovi resora trebalo bi da imaju maksimalno po tri državna sekretara i savetnika. Na "saradničke snage" imaju pravo i ministri, koji će imati najviše 120 pomoćnika.

S obzirom na to da pojedini ministri već imaju i po pet sekretara, pretpostavljamo da će morati da naprave rezove i da skrate spisak svojih "desnih ruku".

Među najveće timove ubrajaju se oni sa po pet državnih sekretara - ministarke poljoprivrede, Snežane Bogosavljević Bošković, kao i ministra  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandra Vulina. Ovi ministri još nisu imenovali posebne savetnike, ali Vulin je stigao da okupi čak sedam pomoćnika!

Ni ministarka građevine Zorana Mihajlović nije imenovala savetnike, ali zato ima četiri državna sekretara.

Inače, do sada je imenovano oko dvadeset savetnika i 40 državnih sekretara. Ministar trgovine Rasim Ljajić ispunio je svoju kvotu i pored tri državna sekretara ima i tri savetnika, od kojih je Uroš Kandić za medije, Suzana Grubješić za evropske integracije i Aleksandar Denda za afirmaciju i razvoj preduzetništva.

I u Ministarstvu prosvete postavljeni su svi državni sekretari i savetnici, dok ministar zdravlja Zlatibor Lončar ima tri državna sekretara, a ni jednog "specijalca" u timu.

Za razliku od Lončara, ministar sporta, Vanja Udovičić ima tri već dobro proverena savetnika - Mariju Mitić, Uroša Zekovića i Uroša Bogdanovića, kao i jednog državnog sekretara. Ministar kulture dva sekretara i savetnika Zorana Petrovića.

I dok  ministarka državne uprave Kori Udovički nema savetnike, već samo dva državna sekretara, ministar energetike, Aleksandar Antić ima jednog državnog sekretara i dva savetnika - za međunarodne odnose i za investicije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović svoj posao obavlja uz pomoć savetnika Ivana Ristovića i dva državna sekretara.

Dva sekretara ima i Nikola Selaković, ministar pravde, kao i  šef finansija, Lazar Krstić. Njega savetuju Veljko Jovanović i Milica Vujović.

Bez specijalnih savetnika ostao je ministar privrede Dušan Vujović, koji se sada oslanja na jednog državnog sekretara.

Jednog sekretara ima i ministar odbrane Bratislav Gašić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    5. jul 2014 | 15:56

    Kada bi bili prvo raspisani uslovi konkursa kao za svanormalna radna mesta nijedan ni 1 NIJEDAN od njih ne bi prošao.Oni jednostavno nemaju pojma o poslu koji rade i nikakvo radno iskustvo u bilo kom poslu.

  • Rey

    5. jul 2014 | 10:03

    Neshvatam stace nam ministri nek iih zamene savetnici kad su pametniji od ministara .

  • Djordje

    5. jul 2014 | 10:33

    Sve moj do mojega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA