Nikolić i Gašić poklonili sablje najboljim oficirima Vojske Srbije! (FOTO)

Predsednik Srbije Tomisalv Nikolić uručio je danas tradicionalna vojnička odličja, oficirske sablje trojici prvorangiranih oficira u 57. klasi Saši Momčiloviću, Brani Krnjajiću i Radovanu Gajiću

  • 1

Predsednik Srbije Tomisalv Nikolić uručio je danas tradicionalna vojnička odličja, oficirske sablje trojici prvorangiranih oficira u 57. klasi Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane.

Nikolić je oficirske sablje uručio potpukovniku Saši Momčilović iz Surdulice, prvom u rangu, koji je stručni rad na temu "Teorijsko određenje i sadržaj doktrine vojnoobaveštajne delatnosti“ odbranio sa ocenom 10. Njegov ukupan prosek je 9,60.

Drugi u rangu je potpukovnik Radovan Gajić, iz Loznice, koji je takođe sa ocenom 10 odbranio stručni rad na temu „Strategijsko planiranje angažovanja jedinica Vojske Srbije u borbenim grupama Evropske unije", a školovanje završio sa prosečnom ocenom 9,40.

Nikolić je oficirksu sablju uručio i potpukovniku Brani Krnjajiću, iz Autuna, Francuska, koji je stručni rad na temu "Mogućnosti Vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane za izvođenje operacija za postuzanje strategijskoih efekata“, takođe sa ocenom 10, a školovanje završio sa prosečnom ocenom 9,40.

Na svečanosti u Domu Narodne skupštine, Nikolić je uručio značke polaznicima 3. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane koji su uspešno završili školovanje.

Ministar odbrane Bratislav Gašić uručio je sablje ostalim oficirima koji su uspešno završili školovanje u 57. klasi Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane.

Školovanje u 57. klasi Generalštabnog usavršavanja završilo je 38 oficira, 31 iz Srbije, jedan iz Bosne i Hercegovine i šest iz Angole.

Visoke studije bezbednosti i odbrane u 3. klasi završilo je 12 polaznika - četiri oficira Vojske Srbije, isto toliko lica iz ministarstava i agencija Vlade Srbije, jedno lice iz Skupštine Srbije i po jedan oficir iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lune

    4. jul 2014 | 19:37

    Dan borca, 4. jul, obeležen je danas u prostorijama Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Srbije 1941-1945. godine (SUBNOR), a gradski menadžer Beograda Goran Vesić poručio da će uskoro biti održana sednica skupštine na kojoj će biti donet program aktivnosti za obeležavanje 70 godina od oslobođenja glavnog grada. On je istakao da će Skupština grada Beograda na poseban način obeležiti 70 godina od oslobođenja glavnog grada od fašizma. "Formirali smo svečani organizacioni odbor, sednica će biti veoma brzo i objavićemo program aktivnosti koje ćemo imati. Želimo da se Beograd sa ponosom seća vremena kad smo se oslobodili od okupacije i da se setimo svih onih ljudi koji su dali svoj život u borbi za oslobođenje", rekao je Vesić na svečanoj proslavi 4.jula

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA