SNP "Naši" spalili zastavu Vojvodine, uhapšen počinilac (VIDEO)

Aktivisti pokreta zapalili zastavu u čast rođendana Ratka Mladića. Policija uhapsila jednog počinioca, dok za drugim traga. Grafite podrške bivšem komandantu Vojske RS prekrečili aktivisti omladine LSV i SPO

  • 0

Aktivisti ekstremističkog pokreta SNP "Naši" spalili su u Novom Sadu zastavu Vojvodine i ispisali grafite podrške bivšem komandantu Vojske Republike Srpske optuženom za genocid Ratku Mladiću.

Novosadska policija je, u saradnji sa tužilaštvom, identifikovala dve osobe koje su odgovorne za paljenje zastave i pisanje grafita.

Jedna osoba je privedena dok se za drugom traga. Od privedenog je policija uzela izjavu u vezi sa ispisivanjem grafita, dok se za postupanje u vezi sa paljenjem zastave čeka istražni sudija.

Ekstremisti su na fasadi jedne zgrade napisali: "Čanak nema dovoljno boje da sakrije junaštvo tvoje. Srećan rođendan đenerale".

Međutim, aktivisti omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpskog pokreta obnove prekrečili su danas te grafite. Krečenje je organizovano u okviru ranije pokrenute akcije predsednika Skupštine grada i potpredsednika LSV Aleksandra Jovanovića "Prekrečimo novosadsku mržnju".

Aktivisti pokreta SNP "Naši" su na fasadi bili nacrtali više od 20 šablona sa likom Mladića i naveli da zastavu Vojvodine spaljuju u čast rođendana Ratka Mladića.

To je ista fasada na kojoj je bio mural sa likom Mladića. I pre nekoliko meseci takođe su je prekrečili aktivisti LSV i SPO.

Zgrada se nalazi na 150 metara od zgrade novosadske Policijske uprave.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA