ALEJA VELIKANA: Odata počast ubijenom premijeru (FOTO / VIDEO)

Na grobu Zorana Đinđića u Aleji velikana na Novom groblju devet godina od njegovog ubistva obeležili članovi porodice, ministri iz njegove vlade, čelni ljudi DS-a i više stotina građana

  • 0

Građani, članovi vlade Zorana Đinđića, majka i supruga pokojnog premijera, čelnici Demokratske stranke i aktuelni ministri odali su počast ubijenom predsedniku Vlade na njegovom grobu u Aleji velikana na Novom groblju.

Mila Đinđić sama je i prva posetila grob svog sina. Položila je cveće, upalila sveću i otišla pre gužve.

Počast ubijenom premijeru odali su njegova sekretarica Biljana Stankov i ministar iz njegove vlade Dragoslav Šumarac, a nakon njih i Zoran Živković u pratnji supruge i Gorica Mojović u društvu omladine stranke. Ipak, Živković, koji je nakon Đinđićevog ubistva obavljao funkciju premijera, otišao je sa groblja pre nego što su se pojavile njegove bivše kolege iz vlade, među kojima Gašo Knežević, Aleksandar Vlahović i Slobodan Milosavljević.

Oko 11 časova na Novom groblju sveće za ubijenog predsednika stranke upalio vrh DS-a, predvođen Ružicom Đinđić i telehraniteljem stradalog premijera Milanom Veruovićem. Počast prvom demokratskom premijeru Srbije odali su predsednik države Boris Tadić, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i potpredsednici DS Dušan Petrović, Dragan Šutanovac, Bojan Pajtić i Jelena Trivan.

Istovremeno, predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i članovi njegovog kabineta položili su venac u dvorištu vlade Srbije ispred ulaza gde je ubijen prvi demokratski premijer Zoran Ðinđić. Uz premijera Cvetkovića, u sedištu vlade u Nemanjinoj 11 bili su ministri Dragan Šutanovac, Vuk Jeremić, Snežana Malović, Dušan Petrović, Goran Bogdanović, Oliver Dulić, Milan Marković.

U delegaciji su bili i potpredsednica vlade Verica Kalanović i ministri Žarko Obradović, Srđan Srećković, Zoran Stanković, Predrag Marković.

D. Pakledinac/ foto: M. Đorđević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA