DOČEKAN UZ NAJVIŠE DRŽAVNE POČASTI: Vučić stigao u Moskvu

Predsednik Vlade Srbije doputovao je u dvodnevnu posetu Rusiji, gde će se sresti s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i premijerom Dmitrijem Medvedevim, s kojima će razgovarati o bilateralnoj saradnji, ali i o svim važnim međunarodnim temama

  • 36

Kako je saopšteno na sajtu Vlade Ruske Federacije, Vučić će se danas sastati s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u dvodnevnu posetu Ruskoj Federaciji, gde je dočekan uz najveće državne počasti.

Trasa puta kojim su prolazili Vučić i srpska delegacija bila je blokirana.

Tokom posete srpski premijer će se sresti sa ruskim predsednikom VladimiromPutinom i premijerom Dmitrijem Medvedevim sa kojima će razgovarati o bilateralnoj saradnji, ali i o svim važnim međunarodnim temama.

Glavne teme razgovor srpskog premijera i najviših ruskih zvaničnika biće zajedničke investicije, snabdevanje gasom, Južni tok i ukrajinska kriza.

Kako je saopšteno na sajtu Vlade Ruske Federacije, Vučić će se danas sastati sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim. Predsednici ruske i srpske vlade će voditi razgovore o čitavom nizu tema vezano za bilateralnu trgovinsko-ekonomsku saradnju, uključujući primenu velikih zajedničkih energetskih i infrastrukturnih projekata, saopštila je ruska vlada, a prenela agencija Itar-Tas.

Tokom razgovora Vučića i Medvedeva će takođe biti reči o kreditima u sektorima finansija, transporta, industrije, poljoprivrede, humanitarnih pitanja i kulture, najavila je vlada u Moskvi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    7. jul 2014 | 11:19

    Najveca glupost lansirana od strane opozicije je da ce Srbija biti uslovljavana. Ali, ko se razume u problematiku zna jako dobro da je Srbija izbegla objavljivanje sankcija Rusiji sto kao jednoj od retkih pravih saveznika Rusije garantuje odredjene prijateljske beneficije. Daleko od toga da ce neko nekoga da uslovljava, narocito sada kada se Srpska aktivna politika konacno probudila posle ere 2000/ tih godina.

  • VM Odžaci

    7. jul 2014 | 11:15

    Svetski lideri rado razgovaraju sa Acom . To je znak da Srbija dobija na značaju.

  • Stefani

    7. jul 2014 | 11:19

    Izgleda da ce posle ove posete saradnja sa Rusijom biti veca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA