Antić: Ponosan sam na Vučićevo zalaganje za interese Srbije u Rusiji!

- Reč je o vrlo kvalitetnim razgovorima, politički prijateljskim, mudrim i ekonomski vrlo odgovornim, pre svega sa srpske strane - kaže ministar energetike Srbije

  • 24

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je da su razgovori premijera Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Dmitrija Medvedeva bili "intenzivni i konkretni" i da je Srbija "dobila podršku po svim temama".

- Reč je o vrlo kvalitetnim razgovorima, politički prijateljskim, mudrim i ekonomski vrlo odgovornim, pre svega sa srpske strane -  rekao je Antić za RTS i dodao da je "ponosan zbog načina na koji se delegacija koju je predvodio premijer Vučić zalagala za interese Srbije".

Antić je podsetio da je razgovorima prethodio niz susreta viskoih ruskih i srpskih zvaničnika, istakavši da su odnosi Srbije i Rusije "doživeli vrhunac posetom Vučića i naše delegacije Moskvi".

On je dodao da Rusija uvažava činjenicu da je Srbija u jednom teškom trenutku i da, kako je primetio, "treba da dobije malo veštačkog disanja".

Antić je naveo da je među temama bio i NIS, gde je, kako je rekao, "naš stav da Srbija i građani Srbije od NIS-a treba da imaju više koristi nego što je to bilo do sada".

- Mislim da tu imamo otvorena vrata i da ćemo imati podršku da te odnose uredimo na onim mestima gde za to ima prostora - rekao je ministar.

On je među temama razgovora pomenuo i obnovu Železnica Srbije, kao i dugove Srbije prema Rusiji.

- Srbija je odgovorna država i naša država namerava da te dugove vrati i razgovarali smo o modalitetima za vraćanje tih dugova - precizirao je on.

Kada je reč o trgovinskoj saradnji, Antić je rekao da je posle osnivanja Evroazijske unije, prioritet Srbije da sačuva trgovinske mere koje je imala do sada sa Rusijom i, ako je moguće, da ih unapredi.

Po pitanju Južnog toka, Antić je izrazio nadu da će sve nedoumice oko tog projekta biti razrešene.

- Pozicija Srbije je uvek bila ista - mi taj projekat doživlajavamo kao evropski prokjekat koji nam obezbeđuje energetsku bezbednost i stabilnost - zaključio je ministar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    8. jul 2014 | 09:54

    Srbija je odgovorna država ali te dugove nećeš da vraćaš ti i tebi slični već narod,a što se vas tiče vi ste navikli da samo uzimate od države !!!!!

  • Dag

    8. jul 2014 | 12:09

    Ko ce kome ,ako ne svoj - svome? ... (I to je htenje,uticaj, na javno - mnenje.)...

  • Rivaldo

    8. jul 2014 | 09:48

    Zalaganje za svoju zemlju je posao ili bi trebao da bude za svakog premijera.Sad sto mi imamo to tek sada je druga prica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA