BAHATO: Bivši funkcioneri na letovanje sa sobom vode i obezbeđenje koje mi plaćamo?!

- Dosta je bacanja para! Svi oni za koje nadležne službe utvrde da ih niko ne ugrožava automatski će prestati da uživaju taj status - poručuje ministar policije Nebojša Stefanović. Pravo na ove privilegije imaju Boris Tadić, Mirko Cvetković, Čedomir Jovanović, Vuk Drašković, Slobodan Homen, Snežana Malović...

  • 33

Da li ste znali da bivši državni funkcioneri i dalje koriste pravo na policijsko obezbeđenje, koje o trošku države vode na letovanja i zimovanja?

Na ove privilegije pravo imaju bivši predsednik Srbije Boris Tadić, bivši premijer Mirko Cvetković, lider LDP-a Čedomir Jovanović, predsednik SPO-a Vuk Drašković, kao i dojučerašnji funkcioneri DS-a Slobodan Homen, Snežana Malović, ali i mnogi, mnogi drugi.

Prema podacima iz MUP-a Srbije, policija trenutno štiti čak 47 političara i svi oni, bez obzira na to gde odlaze na odmor, sa sobom vode i po dva telohranitelja.

Kako piše "Informer", troškovi samo jednog policajca ili telohranitelja na letovanju iznose od 2.000 do 3.000 evra! Oni svojim "gazdama" nose kofere, šire suncobrane na plaži i kupuju namirnice!

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je ovakvo stanje nedopustivo i da će se u narednih 30 dana uraditi komplentna procena ugroženosti svih koji su pod zaštitom MUP-a.

- Dosta je bacanja para! Svi oni za koje nadležne službe utvrde da ih niko ne ugrožava utomatski ce prestati da uživaju taj status - kaže Stefanović.

Telegraf.rs je već pisao o povlasticama koje koriste bivši predsednici Vlade i države, koji su još jedan udar na budžet Srbije.

Bivši premijer Mirko Cvetković, pored obezbeđenja, dve godine nakon odlaska iz Nemanjine 11 i dalje koristi službeni automobil države i sve pogodnosti koje mu kao bivšem predsedniku Vlade po zakonu sleduju.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u više navrata prozivao je bivše funkcionere za korišćenje privilegija.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    8. jul 2014 | 16:45

    Vlada Svajcarske održao sednicu u Neuchatelu u slobodnom vremenu šetali su u gradu pili kafu sa građanima mogli su se slikati snjima i bili bez obezbedjenja. Oni se ne boje jer nisu mafijaši i idu na letovanje bez telo hranitelja. Stanujem u istom selu sa predsednikom vlade i često sesretnem snjim

  • MMilan

    8. jul 2014 | 14:17

    Niko im to nece ukinuti,vrana vrani oci ne vadi,i ovi sadasnji ce nekada biti bivsi

  • Zvrk

    8. jul 2014 | 14:55

    Dobri neki ljudi mirne savesti čim im obezbedjenje treba od naroda koga su "zastupali"! To bi trebalo nešto reći običnom smrtniku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA