Naš Zakon o radu blaži je nego Đinđićev!

- Novog Zakona o radu najviše se plaše sindikalne vođe koje imaju po neliko primanja i tih privilegija ne žele da se odreknu - poručila je potpredsednica SNS-a

  • 14

Novi Zakon o radu je manje rigidan u odnosu na zakon koji je svojevremeno predlagao lider DS i premijer Zoran Đinđić, poručila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je to poručila demokratskoj stranci, koja smatra da je Zakon o radu nereformski i kazala da je vlada odlučna da obavi reforme

- DS i predsednik DS sadašnji, koji toliko govori da je ovaj zakon nereformski, treba ga podsetiti da je ovaj zakon čak manje rigidan u odnosu na zakon koji je predlagao Zoran Đinđić - rekla je Mihajlović koja je i potpredsednica Srpske napredne stranke:

- Da li to znači da je sada predsednik DS protiv svega za šta se zalagao Zoran Đinđiić -  upitala je Mihajlović gostujući u jutarnjem programu RTV Pink.

Mihajlović je ocenila da se najviše plaše usvajanja Zakona o radu oni koje vode sindikate i da su se sindikalne vođe borile za svoja primanja.

Ona je ukazala da "jedan predsednik sindikata, koji toliko govori o radničkim pravima, ima najmanje tri primanja" i da je tu reč o borbi za lične interese, onih koji žele da zadrže svoje pozicije i privilegije i skupocene automobile.

- Ovaj Zakon o radu menja još jednu vrlo značajnu stvar kod sindikata, traži se reprezentativnost tih sindikata - naglasila je Mihajlović i upitala da li "čovek koji vodi sindikat, ima reprezentativnost, da li Čanak ima reprezentativnost".

Ona je, takođe, istakla da se "godinama dešavalo da političke stranke maltene upravljaju određenim sindikatima".

- Onda smo situaciju u stvari da, kada dođe do potrebe da se zakon promeni, on se u stvari ne promeni zbog toga što se oni među sobom dogovore. Mislim da je sa tom praksom gotovo - istakla je Mihajlović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • perica

    14. jul 2014 | 11:34

    Djindjic je bio odlican politicar ,stoneznaci da je sve sto je radio ispravno,ovaj predsednik sindikata je tu kao osmanljie 500 god i sad su se svi setili da je on obican manipulator kad nece da potpise zakon o radu, ili ce potpisati pa ce on nastaviti po starom.ja sam zaposlen kod privatnika i u opste nemam problem da se usvoji ovaj zakon o radu, on stiti samo drzavni sektor koji je ponor koji vuce srbiju unazad. Svi moramo da ispastamo zato sto su svi u strankama zaposlajvali nestrucne ljude koji primaju platu i nerade nista , ali samo zato sto neznaju nista

  • Dag

    14. jul 2014 | 15:43

    A vi, nemate, za -'leba?...

  • janko

    14. jul 2014 | 14:59

    Ruzno je da upotrebljavate njegovo ime da bi protivurečili današnjem DS-u. Malo pijeteta i domaceg vaspitanja ne bi bilo na odmet!! Setite se samo vasih reakcija na Djindjiceva resenja pa se pitajte zasto ga onda niste podrzali!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA