Udovičić: Neophodna privatizacija sportskih klubova

Ministar omladine i sporta izjavio je da u sportu mora nešto da se promeni, jer država ne može da finansira sve grane, pa i sport i da je privatizacija sportskih klubova neophodna

  • 14

Ministatar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas da je privatizacija sportskih klubova u Srbiji neophodna i ocenio da je neodrživ sadašnji način finansiranja.

Udovičić je gostujući na RTS-u ponovio da sport sada funkcioniše tako što je interes lični i privatni, a finansije su javnne i državne, što je neodrživo.

- Transformacija će doneti boljitak sportu, ne bi se upuštali u to da ne vidimo da će naši klubovi biti održivi za deset godina - naglasio je Udovičić.

On je dodao da mora nešto da se promeni jer država na ovaj način ne može da finansira sve grane pa i sport, a da pri tom nema nikakve odgovornosti rukovodstva klubova.

- Ne možemo očekivati da je država krava muzara, koja će pokrivati tuđe greške, a da niko ne odgovara za postupke koje je donosio - rekao je Udovičić.

Ministar sporta je naglasio da je Zakon o sportu završen i da je ostalo samo otvoreno pitanje transformacije sportskih klubova i da se došlo do dva- tri modela kako bi ona mogla sprovedena.

- Izmene i dopuna zakona o sportu predviđaju da se radi na usavršavanju ljudi u sportu, da se sprovode određene edukacije, jer se pokazalo da se najviše grešaka baš dešava u lošem rukovođenju sportskim klubovima - pojašnjava Udovičić.

Udovičić je podsetio da danas Fond za mlade talente raspisuje konkurs za stipendije master i doktorskih studija u inostranstvu koji će trajati do 17. oktobra i da se uslovi konkursa mogu pronaći na sajtu ministarstva omladine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !!!

    15. jul 2014 | 10:40

    Konkretno? Ne mlati vise praznu slamu ministre nego reci ko, sta kako?

  • Nem

    15. jul 2014 | 10:00

    Dosadan si vise covece sa tom privatizacijom svaki dan ista vest...

  • Realista

    15. jul 2014 | 10:29

    Naravno privatizacija, tolike pare se daju za bukvalno nista! Mogao bi se folklor malo vise zastupati, jer ako neko cuva, neguje i pokazuje ovu drzavu u najboljem mogucem svetlu to su folklorasi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA