SPAVAČ: Ivica Dačić zadremao u crkvi! (VIDEO)

Pogledajte kako se ministar spoljnih poslova Srbije uspavao na svečanosti prilikom ustoličenja mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija

  • 35

Na ustoličenju mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija, ministru spoljnih poslova Srbije, Ivici Dačiću i gradonačelniku Zagreba, Milanu Bandiću, se prispavalo, pa su ih kamere hrvatskih medija "uhvatile" u spavanju.

Brojne obaveze i naporni sastanci su se očigledno odrazile na diplomate, koje je savladao umor tokom ove ceremonije u u Sabornoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu.

Pogledajte video na kome se vidi kako dremaju dva funkcionera:

Novi mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije preuzeo je 13. jula eparhiju Srpske pravoslavne crkve i pozvao vernike u Hrvatskoj i Sloveniji da ostvaruju prava koja im garantuju ove dve članice Europske unije, "i hrišćanstvo".

Na kraju trosatne svečanosti u Sabornoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu, koja je počela bogosluženjem, a nastavila se obredom uvođenja u službu, mitropolit Porfirije primio je žezlo eparhije od poglavara SPC-a partijarha Irineja.

Iz Republike Srbije na svečanosti su bili izaslanica predsednika Republike Jasmina Mitrović Marić, potpredsednik Vlade i ministar spoljnjih poslava Ivica Dačić, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Svečanosti su prisustvovali i zagrebački gradonačenik Milan Bandić, predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac i drugi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    15. jul 2014 | 10:53

    Komunista u crkvi.. A šta ste očekivali? Da zna molitve napamet?

  • Vozd

    15. jul 2014 | 10:56

    Sada moze spavati koliko god hoce, prodao je sve sto se moze prodati u politickom smislu i sada treba trositi lovu i privilegije ! Nebi me zacudilo da uz pratnju crkvenog hora ne zapjeva Miljacku da se razdijema !

  • Miki

    15. jul 2014 | 10:56

    Koja komedija haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA